NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Augustus 2014, nr. 7

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Nachtvlinderen succesvol
Het is een goede zomer om nachtvlinders te kijken. Dat is wel gebleken tijdens de mooie avonden bij de Vlindertuin en op campings De Entekoele en Klein Zwitserland. Iedere avond "vingen" we tussen de 90 en 130 soorten, waarvan ongeveer de helft micro's, hele kleine vlinders. Je moet echt leren kijken naar deze op het eerste oog saaie beestjes. Saai zijn ze allerminst! Kijk maar eens naar deze foto's

 
Vlinderommetje en Idylle
We vertelden als eens over Idylle, het project van het bloemrijk inrichten van het nieuwe bedrijventerrein tussen de Nijverheidsweg en de N48. Inmiddels is de infrastructuur van het terrein gereed. Er zijn een wal met waterpartij en paden door het terrein aangelegd. Ook de route van het Vlinderommetje over het terrein is definitief gemarkeerd. Binnenkort worden de randen van het terrein ingezaaid. Een mooi project! 

 

 
Bijzonder: de Oostelijke Vos
Een oosterbuur in ons land, en ook in Hoogeveen en Zuidwolde! De Oostelijke vos werd half juli op veel plekken waargenomen. Een invasie van een vlindersoort die nog nooit in Nederland te zien is geweest. Edwin de Weerd en Joop Verburg waren de gelukkigen, maar wie weet heb jij deze groot uitgevallen vos ook al gezien? Laat het ons weten weten.
6 september naar Ravenswoud?
Iets ten noorden van het dorp Ravenswoud ligt een mooi natuurgebied aan de rand van het Fochteloërveen en aan het begin van het Drents Friese Woud. Op zaterdag 6 september gaan we erheen. Wie weet horen we de Boomkikkers? En zien we met een beetje geluk vanaf de uitkijktoren in het gebied de Kraanvogels die het gebied aandoen? We vertrekken om 09.30 uur bij het Tonckenshuis. Je moet je wel van te voren opgeven

 

 
Zeldzaam: de Behangerswesp
En nog zo'n unieke vondst in Zuidwolde: de Behangerswesp. Deze wesp maakt zijn nest in hout of plantenstengels en bekleedt het met stukjes blad. Hij vangt rupsen die hij, nadat hij ze heeft gestoken om te verlammen, zijn nest binnen brengt. Joop zag het samen met enkele bezoekers van de Vlindertuin voor zijn ogen gebeuren. Zeldzaam!
 
Copyright © 2014 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp