NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Augustus 2022 nr. 96 
Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Excursie naar het Vechtdal.

Op zaterdag 3 september gaan we op excursie naar het Vechtdal. Onder leiding van Edwin de Weerd bezoeken we een onbekend deel van dat Vechtdal waar stukken bos en oude zandstuifruggen elkaar afwisselen langs de oever van de rivier. Er is veel bijzondere plantengroei met veel soorten insecten en o.a. kans op de Sleedoornpage. We vertrekken samen om 9.00 uur vanaf het parkeerterrein bij Tonckenhuys en verwachten omstreeks 16.00 uur weer terug te zijn. Advies is om zelf brood mee te nemen en voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanmelden vooraf via de mail .

Sleedoornpage weer aanwezig in Zuidwolde.

De prachtige Sleedoornpage is na twee jaar onzichtbaarheid weer gezien in Zuidwolde. Zelfs op twee plekken werd deze bijzondere en zeldzame vlinder gesignaleerd. Dit is heel goed nieuws want we waren wel een beetje bang dat ondanks onze inspanningen geen exemplaren meer zouden aantreffen. Stefan Pronk zag er een aan de Slagendijk en Rian Renting een in haar tuin. En inmiddels is er ook een gezien in de Vlindertuin! Wat een verrassing! Voor meer foto's zie onze website

Excursie Mina Koes.

Woensdag 24 augustus is er een wandeling onder leiding van Joop Verburg in de voetsporen van Mina Koes rond het Zwarte Gat waar ze haar laatste levensuur doorheen liep. Er is natuurlijkaandacht voor het droevige lot van Mina maar ook voor de bijzondere planten en insecten die daar groeien en leven. We verzamelen om 13.30 uur bij de hoek Egge en de Zuiderweg en de excursie eindigt om ongeveer 15.30 uur. Opgave is nodig via onze mail .

Leuke waarneming: Grote beer.

Voor de meeste mensen geldt dat als ze horen van een Grote beer dat ze niet gelijk aan een vlinder denken maar het is toch een prachtige nachtvlindersoort. Het is een nachtvlinder dus hij is overdag niet zo heel vaak te zien maar Maud Maas Geesteranus had geluk en zag zelfs eerst de rups en later de vlinder. Kijk wat een prachtige kleuren en zie voor meer foto's onze website

Nog een bijzondere waarneming: Staartblauwtje.

Nog een vlindersoort die noordwaarts trekt de laatste jaren is het staartblauwtje maar in Drenthe wordt hij nog niet vaak gezien. Maar Jan Mansens had wel het voorrecht Hij lijkt van en afstand een beetje op een boomblauwtje maar van dichtbij zie je een oranje vlek in de achterrand en is het kleine staartje duidelijk te zien. Als je ook een keer iets leuks ziet of je wilt weten wat je ziet geef het ons door via de mail .

Copyright © 2022 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp