NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

 


April 2023 nr. 103 
Wat gaat er gebeuren in ons jubileumjaar


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Boompjes ophalen op 15 april.

Er kunnen jonge bomen opgehaald worden die Natuurvereniging Zuidwolde als cadeau in eerste instantie wil uitdelen aan de onze leden. Het is een cadeau van de jubilerende Natuurvereniging maar aan ons ter beschikking gesteld in het kader van Plan Boom. De keuze is uit een Meidoorn, Geoorde Wilg en een Vuilboom. Ze staan in een pot dus kunnen zo meegenomen worden op zaterdag 15 april tussen 13.00 en 14.00 uur bij de middelste rotonde op het Volkstuinencomplex. .

Het Boek is er!.

Op dinsdag 28 maart na de jaarvergadering werd dan eindelijk het veelbesproken boek 'DE STENEN TUIN' gepresenteerd en het eerste exemplaar aangeboden aan de Burgermeester van Zuidwolde drs Inge Nieuwenhuizen. Het boek is of wordt nu gratis bezorgd bij alle huishoudens in Zuidwolde en omliggende plaatsen door 40 enthousiaste vrijwilligers. We zijn trots dat het boek er is en dat we het aan kunnen bieden aan onze inwoners. Wat vind U ervan? We horen het graag! mail het ons.

Vroege Vogel excursie op zaterdag 29 april .

Op zaterdag 29 april organiseren we een Vroege Vogel excursie naar de Mepper Hooilanden. We vertrekken om 6.30 s'morgens vanaf de parkeerplaats bij het Tonckenshuys en opgave is niet nodig, De gids bij deze excursie is Jan Mansens van het IVN. Het gebied is in 2006 afgegraven en een plas en een natuurgebied en rijk aan watervogels maar ook de Zeearend wordt er regelmatig gezien. Het is sowieso zeer de moeite waard .

Woensdag 3 mei: kinderactiviteit: Wildplukken.

Woensdag 3 mei organiseren we tussen 14.00 en 16.00 uur voor de kinderen een activiteit in ons 'clubhuis' aan de Ekelenbergweg (schuin tegenover middelveenseweg 13) de activiteit Wildplukken. Wat kun je eten in de natuur en wat niet! Hoe smaakt een pinksterbloem? of een bloemblad? Wil je er meer over weten meld je dan aan via de mail en ontdek het zelf ( maximaal 15 kinderen) .

Vlinders in de Vlindertuin

Het is lente en dus ontwaken de vlinders weer, de vlinders die je het eerste ziet hebben de hele winter overwinterd in schuurtjes, garages of andere beschutte plekken. In de Vlindertuin zijn er al een aantal waargenomen waaronder een Grote Vos. Ook zijn er alweer verse exemplaren zoals het kleine Koolwitje en het Oranjetipje en het Bonte Zandoogje is er ook weer. Zie je wat leuks ? We horen het graag via mail .

Copyright © 2023 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp