NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


April 2022 nr. 93 
Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Vlindertuin weer uit winterslaap.

Ieder jaar gaan we half maart weer aan de slag met elkaar om de Vlindertuin weer uit de winterslaap te halen. Elk jaar krijgen we weer een grote lading houtsnippers van de gemeente om de paden weer te zichtbaar te maken. Alle dorre stengels worden eruit gehaald alsmede ook opslag van eiken en sleedoorn. Ook hebben we dit jaar weer nieuw planten gekocht om de diversiteit wat te vergroten. Vanaf nu gaan we weer elke eerste dinsdag van de maand aan de slag om de Vlindertuin netjes te houden. Iedereen is dan van harte welkom.

Opschoondag Zuidwolde.

Zaterdag 19 maart hebben op initiatief van UNIVE Zuidwolde ca 25 personen actief deelgenomen aan de landelijke NL Opschoondag. Verschillende inwoners gingen na de koffie bij Petit Mangerie op pad om zwerfvuil op te ruimen. Helaas trof men nogal wat zwerfvuil aan. Met zo'n 26 big-shoppers vol afval kon men de actie afsluiten en hopen Zuidwolde schoon blijft. Zie onze website voor het hele artikel .

Eitjes van Sleedoornpage verplant.

Iedereen heeft kunnen lezen dat we dit jaar 0 eitjes van de Sleedoornpage hebben gevonden. Dat is natuurlijk erg jammer want het is een prachtige vlinder en het zou zonde zijn dat deze niet meer in onze gemeente waar te nemen is. Gelukkig had iemand uit Steenwijk nog eitjes liggen en hebben we zeventig eitjes voorzichtig op diverse sleedoorns bevestigd en nu maar hopen dat we deze prachtige vlinder in juli weer tegen kunnen komen. Voor meer actiefoto's zie onze website .

Agaathvlinder: bijzondere nachtvlinder.

Laatst zag Joop Verburg een vreemde vlinder op zijn deurpost. Dat is op zich wel vreemd voor deze vlinderexpert maar dat kwam omdat de vlinder zich nog niet helemaal ontwikkeld had. Hij was net uit de pop gekomen. Normaal zie je de Agaathvlinder alleen met gespreide vleugels en dit was de kans hem eens van een andere kant te bekijken. Zie onze website voor meer foto's .

Vogelexcursie naar het Zwarte Gat op 23 april.

Na een paar jaar zonder kunnen we eindelijk weer eens een vogelexcursie organiseren. Zaterdag 23 april gaan we naar het Zwarte Gat. We verzamelen om 6.00 uur bij het Tonckenshuys en rijden dan gezamenlijk er naar toe. Wie op eigen gelegenheid gaat kan om 6.15 uur aanwezig zijn aan het eind van de Egge linksaf naar het natuurgebied.

Copyright © 2022 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp