NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Het Coronavirus heeft ons allemaal in de greep!

Het Coronavirus heeft onze hele maatschappij in de houdgreep lijkt het. Wij zijn ook genoodzaakt voorlopig alle activiteiten af te gelasten in ieder geval tot 1 juni helaas. Wij zullen als er ontwikkelingen zijn je uiteraard op de hoogte houden middels onze website.Wij hopen op een later tijdstip nog wat activiteiten opnieuw te organiseren. Wij hopen dat iedereen gezond blijft en zo goed mogelijk door deze hectische tijd heen komt. Wij wensen jullie allemaal daar heel veel succes mee! Voor zover dat kan houd elkaar in de gaten en help elkaar.

Waarnemingen blijven welkom.

In deze ongewone tijd is het misschien wel goed, voor zover het kan, om af en toe toch even naar buiten te gaan mits je afstand houdt van elkaar. De lente is volop aanwezig in de natuur en het voelt misschien goed te zien dat de natuur gewoon doorgaat en zich niks aantrekt van het virus. De eerste lente vlinders zijn alweer gezien en de hommels en bijen zijn ook weer ontwaakt uit hun winterslaap. In de vlindertuin is alweer een Gehakkelde Aurelia gezien. Als je wat leuks ziet horen we dat graag! mail.

Bijzondere flora op de begraafplaats.

In natuurgenoten heb je al kunnen lezen over het onderzoek naar natuur en cultuur op de begraafplaats van Zuidwolde door Jan Erik Plantinga. Dit voorjaar zijn er bijzondere planten ontdekt. Ten eerste stonden er wilde narcissen en naast het bleeksporig bosviooltje is nu ook het donkerkleurig bosviooltje aangetroffen. Deze soorten worden haast niet meer waargenomen in Drenthe dus dat waren aangename verrassingen. Voor meer informatie zie onze website .

Grote Vos vlinder steeds vaker gezien.

De Grote Vos is een vlinder die best wel lijkt op de Kleine Vos en misschien niet zo op het eerste gezicht te herkennen als zodanig, maar als je een goede foto hebt zal je toch opvallen dat er iets anders is. Ten eerste is de Grote Vos groter en heeft 4 stippen op de vleugels en de Kleine 3. Edwin de Weerd kwam er een tegen in Hoogeveen en ze worden steeds vaker gezien tegenwoordig. In sommige delen van Nederland worden meer Grote Vossen gezien dan Kleine. De Vlinderstichting heeft een leuk overzicht gemaakt van de verschillen. Zie hun website.

Adders gezien langs ecoduct Suthwalda

Leuke en belangrijke waarneming van Anita de Boer en Henri van der Sleen! Zij zagen aan de westkant van het ecoduct Suthwalda twee kleine slangen tegen, gelukkig hadden ze een foto en het bleek om twee Adders te gaan. Er zijn in het verleden weleen vaker Adders gezien en nu is dus ook aangetoond dat er voortplanting is! Heb je ook wat leuks gezien of je hebt iets gezien en wil weten wat het is? mail het ons.

Copyright © 2020 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp