NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

April 2016, nr. 28

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
54 vogelsoorten in Holtveen Het was voor 12 personen vroeg opstaan op zaterdag 26 maart, maar zeker de moeite waard. De groep zag in het Holtveen, het nieuwste gedeelte van het Dwingelderveld, 54 soorten vogels. Ook de Blauwborst en de Waterral, maar die lieten zich alleen horen. Gids Edwin de Weerd kon zijn geluk niet op toen hij ook nog de Landkokerjuffer, een mottensoort, vond. Een nieuwe vondst in dit gebied. Er was meer, zoals Bruine kikkers en de eerste voorjaarsbloeiers. Lees en bekijk het allemaal hier. Een volgende gelegenheid om weer veel vogels te zien is met de excursie op 8 mei naar het mooie Börkener Paradies. Geef je daarvoor wel even op van te voren.   
Goed nieuws over Drentse libellen op jaarvergadering Ecoloog René Manger kwam tijdens de jaarvergadering op 31 maart met goed nieuws. De libellen in Drenthe doen het de afgelopen jaren goed, steeds meer soorten en hogere aantallen rondom de Drentse wateren en veengebieden. Lees ook het verslag van de presentatie. De ledenvergadering zelf ging natuurlijk over de resultaten van het afgelopen jaar. Weer veel activiteiten en een positief financieel resultaat. Voorzitter Joop Verburg lichtte ook toe wat er het komend jaar aan nieuwe ontwikkelingen en activiteiten op de agenda staan. Meer hierover in de notulen.    
Nog twee plekken voor vogelweekend Eernewoude Voor de vogelliefhebbers goed om te weten: voor het vogelkijkweekend op 22 t/m 24 april in Eernewoude zijn nog twee plaatsen vrij. We zitten drie dagen midden in het natuurgebied van It Fryske Gea. En overnachten er ook. Wil je mee? Meld je snel aan bij Joop of Metske. Lees er hier meer over.
Het eerste Kivietsei met Pasen Wie vindt het eerste Kivietsei? In onze omgeving had Sofie Dubois geluk. Op Tweede Paasdag vond ze er met haar opa een paar in een nestje op de Takkenhoogte. Net Paaseieren... Kijk​ maar.  
Weer nachtvlinders kijken In het voorjaar kun je al prima nachtvlinders kijken. Als het niet te koud is natuurlijk. We gaan het proberen op vrijdag 8 april vanaf 20.26 uur als de zon net onder is. Deze keer bij de Nieuwe Dijk 26 in Zuidwolde. We houden tot en met oktober elke eerste vrijdag van de maand een nachtvlinderkijkavond op verschillende plaatsen in en rondom Zuidwolde. Houdt de website en Facebookpagina in de gaten voor eventuele veranderingen in de agenda. Graag tot ziens!  
Copyright © 2016 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp