NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Ledenvergadering met 40 leden en veel insecten
Op donderdag 25 maart werd de jaarvergadering van onze vereniging bezocht door 40 leden, die de resultaten van het afgelopen jaar, toegelicht door voorzitter Joop Verburg en penningmeester Metske van der Maar, aandachtig aanhoorden. Er werd een nieuwe penningmeester welkom geheten, Arie ten Wolde. Na het officiële gedeelte vertelde Joop over de bijzondere wereld van insecten uit onze eigen omgeving. Lees hier meer over de boeiende inhoud van deze avond.

 
Wie gaat er mee op avontuur, op zoek naar de lente?
Mee op avontuur, elke week in een stukje natuur in en rondom Zuidwolde op zoek naar nestjes, eitjes en jonge vogels? Dat kan met de nestkastgroepen die vanaf half april op pad gaan. De nestkastencontrole wordt op 30 mei afgesloten met een leuke activiteit. Geef je snel op bij René Veen, via veen01@hotmail.com. Meer info vindt je op de site.
 
 
Meld ongeoorloofde praktijken
Kom je in de natuur zaken tegen die niet kloppen of niet kunnen, denk aan vernielingen, verstoringen en andere vormen van overlast zoals lawaai, dan kun je dit melden. Dan is het zelfs heel goed om het te melden! Afhankelijk van de situatie wil de provincie, gemeente of politie graag weten van dit soort praktijken. Lees hier wat je kunt doen in welke situatie.
IJsvogels gespot
In februari en maart kwamen er verschillende waarnemingen van IJsvogels binnen, uit Hoogeveen, maar ook uit Veeningen en Zuidwolde. Natuurlijk werden ze altijd gezien in de buurt van water, op zoek naar visjes. Gelukkig voor de IJsvogels hadden we geen strenge winter. Kijk mee naar de waarnemingen van dit prachtige vogeltje.

 
Bekijk de voorjaars- en zomeragenda!
Voor dit voorjaar en komende zomer heeft het bestuur een mooi programma samengesteld. Excursies naar vogels en paddenstoelen, maar ook een vogelcursus voor de jeugd en maandelijkse nachtvlinderkijkavonden. Deze laatste activiteit houden we in de Vlindertuin vanaf zonsondergang onder leiding van kenner Theo Bakker; de eerstvolgende avond is op 17 april. Kijk voor alle data en tijden op de
agenda van de website.
 
Copyright © 2015 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp