Copy

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


April 2014, nr. 4

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Zwerfvuilactie viel tegen
We zijn teleurgesteld, dat is duidelijk. Het aantal mensen dat meedeed aan de zwerfvuilactie 14 en 15 maart viel tegen. De 30 personen die wel mee hielpen waren soms stomverbaasd over de troep die ze vonden in bosjes en bermen. Iedereen ziet het eigenlijk wel liggen en stoort zich er vaak aan. Jammer dat een dergelijke actie nodig is. Toch werken we er wel aan mee. We vinden het belangrijk om de natuur in onze eigen omgeving schoon te houden. Jij ook?

 
Nestkastcontroles starten weer
Over ongeveer een week starten de nestkastjes controles weer.  Een groot aantal groepen kinderen en hun begeleiders gaan dan één avond, of middag, in de week op pad om op een vaste route te checken wat er in de nestkastjes zit. Broeden de vogels dit jaar eerder, zijn er meer eieren en hoe snel zijn de vogeltjes uitgevlogen? Wil je ook meedoen? Dat kan nog. Geef je snel op bij René Veen via de website. 


 
Leer eten uit de natuur
Brandnetels, Bosbessen en Rozenbottels, bekende eetbare producten uit de natuur. Maar wist je dat je ook Pinksterbloemen kan eten en Viooltjes? Anneke Bleeker neemt ons 17 mei mee naar de eetbare natuur. Met de workshop ''Eten uit de natuur'' vanuit museum de Wemme. 's Ochtends de theorie en 's middags met elkaar de natuur in. Ter afsluiting maken we een maaltijd met natuurlijk de vers verzamelde ingrediënten. Geef je snel op!


 
Vroege vlinders
Het voorjaar barstte vroeg los. De vlinders doen hier goed aan mee. Na de eerste Citroen-
vlinders, Witjes en Kleine Vossen is het nu ook al tijd voor de Dagpauwogen, Boomblauwtjes, Atalanta's, Oranjetipjes, Gehakkelde Aurelia's en Bont Zandoogjes. Prachtig voorjaar!


 
Groen op bedrijventerrein
Een bedrijventerrein groen inrichten, dat is toch best bijzonder! Het gaat gebeuren op het terrein in aanleg tussen de Nijverheidsweg en de N48. Met het project Idylle van de Vlinderstichting krijgen we de mogelijkheid om groene stroken rondom het bedrijventerrein aan te brengen. Met de juiste beplanting trekken we zo vlinders, bijen en andere insecten aan. Tijdens de werkzaamheden wordt de route van het Vlinderommetje steeds duidelijk aangegeven.


 
Copyright © 2014 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp