NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


September 2019, nr. 65 
Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Werken in de Vlindertuin

Dinsdag 3 september gaan we weer aan de slag in de Vlindertuin. We beginnen om 9.00 uur en we hopen om 12.00 uur klaar te zijn. Wie graag wat wil doen en benieuwd is wat er op dit moment bloeit en leeft is van harte uitgenodigd. Voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd.

Bijzondere tuinvogel!
Arjen van den Hoek heeft al heel wat vogels in de tuin gehad maar van een Houtsnip stond hij zelfs te kijken. Meestal ziet een Houtsnip jou veel eerder dan jij hem en zie je hem alleen wegvliegen. maar deze zat lekker te zonnen in Arjen's tuin. Voor het hele verslag zie onze waarnemingenpagina .

Prachtrozenkransje

Op de Takkenhoogte is altijd wel wat moois en/of bijzonders te vinden. Maar een grote verrassing was zelfs voor ons de vondst van zo'n 10 stuks van het Prachtrozenkransje, deze was tot nu nu toe maar op 1 plek in Drenthe aangetroffen. Benieuwd naar meer leuke dingen op de Takkenhoogte? zie onze website .

Gelukkig, hij er er weer! Sleedoornpage
Deze bijzondere vlindersoort is al jaren aanwezig in ons dorp, we vinden elke winter wel eitjes maar het is elk jaar toch wel weer spannend of hij er weer is. Maar in augustus kwanmen we toch het eerste exemplaar weer tegen. Als jullie hem zien horen we dat heel graag! Je kunt het doorgeven via ons email-adres .
 

Bijzondere nachtvlinder! Glasvleugelpijlstaart
Pasgeleden kwamen we deze prachtige nachtvlinder tegen. Het is een Glasvleugelpijlstaart. Hij vliegt net zoals de iets meer voorkomende Kolibrievlinder maar is iets kleiner. Al vliegend haalt hij met zijn tong de nektar uit de bloemen van o.a. de vlinderstruik, rododendron en koekoeksbloemen. Kom je ook wat leuks tegen laat het ons weten via onze mail .

Copyright © 2019 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp