NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Leuke activiteit Boerderijenfietstocht
Het was snikheet en daarom waren we verrast met zoveel bezoek van kinderen bij onze activiteit bij het Steenberger Oosterveld tijdens de Boerderijenfietstocht op 1 augustus. Veel kinderen kwamen allerlei opdrachtjes doen over het vlinderleven en waren geïnteresseerd in de levende waterdiertjes en de opgezette das en vos. We zijn blij dat weer diverse vrijwilligers zich deze dag wilde inzetten. Meer over deze activiteit lees je onze website.

14 september: nachtvlinderen in Koekangerveld
Een van de laatste nachtvlinderkijkavonden houden we nogmaals in Koekangerveld, in de tuin van Ruurd en Deijke. Zij hebben een prachtige natuurtuin – een heel gebied eigenlijk – waar mooie plekjes voor het opzetten van de nachtvlinderschermen zijn. We beginnen om 20.10 uur. Kom gerust meedoen of kijken, ook zonder ervaring ben je welkom. Meer info vind je in de agenda.

Ga mee op excursie: 22 en 29 september

Als je meer wilt weten over het leven op een ecoduct, ga dan zaterdagmiddag 22 september mee met een excursie naar ecoduct Suthwalda. Een mooie kans om er eens rond te kijken.
En een week later, op 29 september 's ochtends, gaan we op vogelexcursie naar de Geeserstroom en Mepper Hooilanden. 
De vogeltrek is in deze tijd op zijn hoogtepunt en bijzondere vogels als de visarend of zwarte ooievaar zijn hier mogelijk te zien, naast de vele zwanen, ganzen en eenden die zich hier verzamelen. Voor alle info over vertrek en aanmelden: zie ook de agenda op onze website.
 

Nieuw in Zuidwolde: Scheefbloemwitje
We kennen vast allemaal het Groot en Klein koolwitje en misschien ook het Geaderd witje. Sinds augustus weten we ook dat er een Scheefbloemwitje voorkomt in Drenthe. Na Coevorden is dit kleine witje met duidelijk zwarte vleugelpunten nu ook in Zuidwolde waargenomen. Het is een relatief nieuwe soort in Nederland die de afgelopen jaren al in het zuiden en oosten van ons land werd gezien. Om deze vlinder ook te kunnen herkennen, kijk even mee naar de foto's.

 

Dit najaar en winter op het programma
Met het najaar in het verschiet is het goed om vooruit te blikken naar wat we de komende maanden te bieden hebben. Een gevarieerd programma met onder andere excursies naar ecoduct Suthwalda en Drogteropslagen, lezingen over adders, gierzwaluwen en aanleg van ecologische tuinen, maar ook de bekende foto- en filmavond en de nestkastknutselochtend. Bekijk het nu allemaal op onze website. 
Copyright © 2018 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp