NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

September 2017, nr. 44

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Wespenorchis: wat een verschijningen Zo'n 20 deelnemers waren benieuwd naar deze veelvormige orchidee, die op een speciale manier vooral door wespen bezocht wordt. In het Dwingelderveld, Tiendeveen en Hoogeveen hebben ze onder leiding van excursieleider Hans Dekker de vele verschijningen kunnen bewonderen. Lees het verslag en bekijk de prachtige foto's.
Nachtvlinders: zelfs bij kouder weer Vrijdagavond 18 augustus was het vrij koud en nat, maar toch waren er genoeg nachtvlinders die zich op deze nachtvlinderkijkavond in Veeningen lieten zien. Leuke soorten als de Moerasgrasmot en de Gehoekte boogbladroller. En de diehards hadden geluk: ook de Wiite-L-uil kwam op het laatst langs. Deze soort is nog maar weinig geregistreerd in Drenthe. Bekijk ook het verslag op de website.  
De adder nu ook in Zuidwolde Adders zijn al 15 jaar niet meer gemeld in Zuidwolde. Toch zijn ze er! In juli kregen we twee meldingen (op één dag) van Adders die aan beide zijden van de N48 bij ecoduct Suthwalda zijn gezien. De Adder verspreidt zich weer en op deze plek mede dankzij het ecoduct. Zie jij Adders in Zuidwolde en omgeving? Meld de waarnemingen, liefst met foto, met een mail aan joopverburg@natuurverenigingzuidwolde.nl. Dat de ecoducten niet alleen een passagemogelijkheid voor dieren vormen, maar onderdeel zijn van hun leefgebied, blijft wel uit deze filmopnames bij ecoduct Stiggeltie.
Blauwe boemenpracht Bloemenpracht en daarmee ook veel insecten in park Middelveen in Zuidwolde afgelopen maand. Het was opvallend blauw met Knoopkruid, Zandblauwtjes en Blauwe knoop en nog kleuriger met de gewone Goudwesp. De Blauwe knoop is in Drenthe trouwens sterk achteruit gegaan, maar hier doet de plant het gelukkig goed. Geniet even mee van de mooie plaatjes​.  
30 september: ontdek paddenstoelen dichtbij Paddenstoelenexpert Bernhard de Vries is er goed in: om de meest bijzondere paddenstoelen te laten zien waarvan wij niet weten dat ze zo dichtbij huis, in ons eigen Faliebergbos in Zuidwolde, voorkomen. Hij neemt volwassenen en kinderen graag weer mee op de jaarlijkse paddenstoelenexcursie, op zaterdag 30 september van 09.30 tot ca. 12.00 uur. Meer info op onze website.
Copyright © 2017 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp