NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Hoe was de wandeling over ecoduct Suthwalda?
Rond mogen struinen over een ecoduct dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor mensen, is best bijzonder. Onder leiding van Joop Verburg grepen 14 mensen deze kans aan. Via een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt stiggeltie (opstapje over het prikkeldraad) trok de groep het gebied in en kregen ze van alles te horen en zien over de grote aantallen wilde dieren die er passeren en natuurlijk ook over de flora die er voorkomt. Bekijk het verslag met foto's op de website.

29 september: mooie vogel- en natuurervaringen
In de vroege, kille ochtend gingen 15 man met 2 van onze ervaren gidsen op pad naar de natuurgebieden bij Gees en Meppen, Geesterstroom en de Mepper Hooilanden. Door de droogte deze zomer leek het er even op dat er maar weinig vogels aanwezig waren, maar met totaal zo'n 50 soorten viel dat reuzemee. Meta beschreef met veel enthousiasme haar vogel- en natuurervaringen in dit verslag.

Het is weer tijd voor paddenstoelen!

Ook dit jaar gaan we natuurlijk op zoek naar de vele soorten paddenstoelen die zo dicht bij huis, in ons eigen Faliebergbos te vinden zijn. Benieuwd of we de Witsteelfranjehoed, de Dennenmoorder, het Kleverig koraalzwammetje (zie foto) of wie weet de Gekraagde aardster weer zien... Ga je mee op zaterdag 13 oktober om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Tonckenshuys? Voor meer informatie, kijk ook in de agenda op onze website.
 

De Veenmol: indrukwekkend...
Wat krijgen we toch een bijzondere waarnemingen binnen. Zo kwam Erwin uit Hoogeveen vorige maand met deze foto van een Veenmol. Zijn naam doet anders vermoeden, maar het is een zeldzame krekelsoort en een van de grootste insecten van ons land. De Veenmol leeft net als de echte mol onder de grond en heeft ook flinke graafklauwen. Als hij onder je gewassen actief is, ben je er misschien niet zo blij mee.. Bekijk deze en andere waarnemingen op onze website.

 

27 oktober: KIJKEN EN ZIEN, ook in het donker
We doen meer mee met de landelijke Nacht van de nacht. Het is altijd een leuke gelegenheid om de natuur eens van een hele andere kant, op een heel andere moment dan gebruikelijk, te bekijken. We hebben een aantal activiteiten rondom het thema 'kijken en zien, ook in het donker' bedacht. We houden je graag in spanning... Het is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en zeker leuk om samen aan deel te nemen. Graag tot 27 oktober! De start is om 19.30 uur bij de parkeerplaats van het Tonkenshuys. Lees het hier nog even na. 
Copyright © 2018 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp