NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

Oktober 2017, nr. 45

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Wat een paddenstoelen! Het is een prima paddenstoelenjaar. Dat had je waarschijnlijk al ontdekt. De deelnemers van de excursie in het Faliebergbos op zaterdag 30 september kwamen zoveel moois tegen tijdens de wandeling, dat het qua afstand niet zo opschoot. Qua soorten kon het niet op. In de groep van de kinderen werden al 50 soorten gevonden. Bekijk het verslag en de plaatjes.
28 oktober: wandel je mee in het donker? De Nacht van de Nacht is altijd iets bijzonders. Je ontdekt de natuur op een tijdstip waarop je vaak niet buiten actief meer bent. Veel dieren zijn dat dan juist wel. Ook de geuren en geluiden in het donkere bos zijn anders. Met het thema 'verbinden in het donker' valt er zaterdag 28 oktober genoeg te ontdekken. Doe mee en laat je verrassen! Lees er meer over op onze website.  
2 november: vogels in het Bargerveen Donderdag 2 november geeft boswachter Erik Bloeming een lezing over natuurgebied het Bargerveen en met name de vogels die er voorkomen. De organisatie is in handen van de vogelwerkgroep IVN Hoogeveen. Het begint om 20.00 uur, kost 3,50 euro en vindt plaats in het Herman Bavinckhuis in Hoogeveen.
Gestreepte nestzwammetjes In het kader van de paddenstoelentijd aandacht voor een gek zwammetje. Het is niet meer dan een harig bolletje, maar heel verrassend als deze openbreekt. Onderin het bolletje - het nestje - liggen eitjes. Dat zijn de sporen die, zodra ze rijp zijn, verspreid worden door de regen die ze uit het bolletje laat spatten. Een wonderlijk fenomeen. Bekijk​ het nog maar eens.  
4 november: handen uit de mouwen Op de landelijke Natuurwerkdag zaterdag 4 november steken we met elkaar de handen uit de mouwen. Wij gaan aan de slag om het heide- en bosgebied bij de rotonde aan de Ommerweg en andere gedeeltes van het Vlinderommetje bij te werken. Voor handschoenen en gereedschappen wordt gezorgd. Natuurlijk is er koffie, limonade en na afloop erwtensoep. We zien je graag om 09.00 uur bij de rotonde! Zie voor deze en vele andere activiteiten komend najaar en winter de agenda op onze website.
Copyright © 2017 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp