NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

November 2017, nr. 46

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
De natuur in bij nacht Het weer viel niet mee, maar genoeg enthousiaste deelnemers - van jong tot oud - genoten afgelopen zaterdag van de Nacht van de nacht. Tijdens de wandeling door het donkere Faliebergbos werd geroken, geluisterd, gevoeld en misschien ook wel geproefd. Er waren genoeg dieren, bomen en paddenstoelen te ontdekken. Lees over alle belevenissen in dit verslag.
4 november: in de natuur aan het werk Nog even als herinnering: we doen zaterdag 4 november mee aan de landelijke Natuurwerkdag. We houden het heidegebied bij de rotonde aan de Slagendijk schoon en ook het Vlinderommetje dat er langs loopt pakken we aan. Het is altijd supergezellig om met elkaar aan het werk te gaan en tussendoor en na afloop te genieten van een drankje en lekkere soep. Wij zorgen voor handschoenen en gereedschappen. Graag tot zaterdag om 09.00 uur bij de rotonde aan de Slagendijk!  
Vleermuizen leven op het ecoduct Met behulp van de camera op ecoduct het Stiggeltie en een batdetector is het leden van de Ecoductenwerkgroep helemaal duidelijk geworden. Er zijn 3 soorten vleermuizen die het ecoduct gebruiken als jachtgebied of als trekroute. In het vroege voorjaar worden de metingen vervolgd om meer te weten te komen over het leefgebied van deze vliegende zoogdieren. Lees het verslag op onze site.
16 november: foto's en films kijken Ook dit jaar hopen we weer op bijzondere natuurbeelden tijdens de foto- en filmavond van onze vereniging. Liefhebbers van de camera kunnen foto's en films insturen om op 16 november vanaf 20.00 uur in De Boerhoorn met andere natuurliefhebbers te delen. Meld je nu aan! Meer informatie​ in de agenda.  
17 november: bermensymposium Heel Drenthe Zoemt Op 17 november komen natuurorganisaties, gemeentes en de provincie in Assen bij elkaar op het symposium Heel Drenthe Zoemt. Het gaat over de benodigde biodiversiteit van de Drentse bermen en het boerenland. Hoe staat het ervoor? En wat kan er beter? Deelname aan het symposium is gratis. Aanmelden kan nog. Lees er meer over op onze website.
Copyright © 2017 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp