NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Nestkastjes tegen Eikenprocessierupsen

Proeven hebben hier en daar aangetoond dat mezen hun jongen voeren met jonge rupsen van de Eikenprocessierups. In december zijn daarom onder leiding van Albert Dragt 100 nestkasten in elkaar gezet en die zijn door Wolter Moorman, Jaap Vliegenthart en Philip de Brabander opgehangen op plekken waar veel publiek komt en langs drukke plekken in Zuidwolde. Het 100ste nestkastje is opgehangen door wethouder Mirjam Pauwels. Voor meer informatie zie het persbericht van de gemeente.

Vogelexcursies naar Oostvaardersplassen en Takkenhoogte
Op 13 april en 4 mei organiseerde de vogelwerkgroep vogelexcursies naar de Oostvaardersplassen en de Takkenhoogte. 13 april was een koude maar zonnige ochtend en de kleine groep deelnemers zagen prachtige vogels zoals o.a. de schuwe Cetti's zanger en de indrukwekkende Rode Wouw (foto). 4 mei zijn we naar de Takkenhoogte geweest. Ondanks de weersvoorspellingen was het een prachtige ochtend. Diverse Tuinfluiters, Grasmussen, Boompiepers lieten zich luid en duidelijk horen en zien. De komende excursies op 10 en 24 mei zijn gericht op nachtvlinders, meer informatie hierover op onze website .

Nachtegaal in Zuidwolde!

Er zit op dit moment een paartje Nachtegalen nabij de vlindertuin. Dat is best wel bijzonder want die zijn de laatste jaren niet meer waargenomen in Zuidwolde. Laten we hopen dat het paartje hier gaat broeden en niet op doortrek is.Voor wie wil leren zingen als een nachtegaal heeft Hero Moorlag een mooifilmpje gemaakt.

Bijzonder verschijnsel: Jeneverbesroest
Op 25 april kwam mevrouw Wierbos van de Boslaan dit bijzondere verschijnsel tegen. Bij navraag bij Eef Arnold bleek het te gaan om de Meidoorn-jeneverbesroest. Het is niet schadelijk voor de boom en voor wie meer hiervan wil weten staat er een goede uitleg op onze waarnemingenpagina.
 

Tv-opnames ROEG in de Vlindertuin
Zaterdag 27 april heeft ROEG op RTV Drenthe een uitzending gewijd aan insecten. De opnames hiervan zijn voornamelijk gemaakt in de Vlindertuin van Zuidwolde. Voor degenen die dit gemist hebben en het graag willen terugzien, kan dat op de website van RTV Drenthe.
 

Copyright © 2019 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp