NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 Een volgende vogelexcursie en met 'onze' ecoducten in de krant

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Mei 2018, nr. 52

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
28 april: prachtige vogeltocht
Met zo'n afwisselend gebied als het Meeuwenveen en de Takkenhoogte kon het niet misgaan. Tijdens de vroege vogelexcursie was het dan ook de ene na de andere vogel die zich zingend, zittend en vliegend aandiende. Feike van Dijken liet de 20 deelnemers kennismaken met 'gewone' maar ook bijzondere soorten met als verrassing op het einde de Bruine kiekendief. Lees er alles over in het verslag van Harmen van der Wal.
Wat een plezier bij het Lentefeest!
Gelukkig was het woensdagmiddag 2 mei droog en kwamen er meer dan 70 kinderen naar het Lentefeest in het Faliebergbos. De speurtocht was een groot succes, zeker met de nieuwe onderdelen, het Dassen Snuffelspel en het Eierspel. Door de samenwerking met het Tonckensdierenpark en de Vakantiekids was het weer een mooie middag. Voor meer foto's, ga naar de website.

12 mei: vogels kijken bij Eernewoude
Zaterdag 12 mei is de volgende vogelexcursie. We gaan naar het natuurgebied Alde Feanen bij Eernewoude, een vogelrijk gebied waar je Blauwborsten, Baardmannen, Roerdompen en Sprinkhaanzangers kunt verwachten. We vertrekken om 06.00 uur bij het Tonckenshuys. Aanmelden kan nog: via vogelwerkgroep@natuurverenigingzuidwolde.nl of bij Metske van der Maar, tel. 0528-373939. Check het ook nog even in de agenda op onze site .

De Spekkever: waar kun je 'm vinden?
Een beetje groezelig beestje, de Spekkever, zeker als die uit je afzuigkap komt vallen. Dat overkwam Bert Schuppers laatst. Hij kwam wellicht op wat vetresten af, want de larven van deze kever leven in afval. Je kunt het beestje ook heel goed tegenkomen in oude vogelnesten. Voor de close-up van deze minder onooglijke kever dan je denkt, bekijk de foto op de waarnemingenpagina van onze website.

 
'Onze' ecoducten in het nieuws
2 van de 3 Drentse ecoducten liggen in onze omgeving. Reden voor het Dagblad van het Noorden om eens langs te komen en uitleg te krijgen en over onze ervaringen te horen. De metingen van de ecoductenwerkgroep, onder andere met behulp van de infraroodcamera's, illustreerden goed wat het nut van deze faunapassages na 4 jaar is. Bekijk hier het hele artikel.

 
Copyright © 2018 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp