NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

Mei 2017, nr. 41

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Veel vogels gespot op 15 en 30 april Op beide excursies was het goed vogels spotten. Op 15 april in de Groninger Onlanden zagen de deelnemers totaal 52 soorten, waaronder de Blauwborst, Roerdomp, Putter en diverse roofvogels. Op 30 april was het genieten in de Weerribben met vele watervogels, maar ook Kiekendieven en Oeverzwaluwen. De foto's en de verslagen van de excursie naar de Onlanden en de excursie naar Beulakerpolder en Wetering zijn de moeite waard om even te bekijken.
Hoe hebben de Oeverzwaluwen het gedaan? De Oeverzwaluwen hebben de wand op de Takkenhoogte in 2016 gelukkig in grotere getallen bezocht dan in het jaar ervoor. De bezetting van de nestgaten was 42%, waarschijnlijk voor een deel ook te wijten aan een betere toegankelijkheid van de gaten door het weghalen van begroeiing. Monitoring én onderhoud blijven dus belangrijk. Dit voorjaar lijken trouwens al veel gaten gebruikt te gaan worden. Bekijk hier de precieze resultaten van 2016.  
Het Lentefeest was een feest! Zo'n 60 kinderen waren woensdagmiddag 26 april aanwezig bij het Lentefeest, een jaarlijkse activiteit die we samen met Vakantiekids De Wolden en de vrijwilligers van het Tonckensdierenpark organiseren. Een speurtocht met veel zoek-, kijk-, beleef-, maak- en luisteropdrachten en daarna onbeperkt pannenkoeken eten. Wat een feest! Lees ook het verslag van een aantal enthousiaste deelnemers.
Eene vreemde vogel, die Draaihals Je kunt 'm in je achtertuin aantreffen, deze 'vreemde vogel'. De draaihals is familie van de Spechten, maar door de donkere streep op zijn rug zie je gelijk dat hij anders is. De draaihals leeft op de grond en hoog in de bomen en eet voornamelijk mieren, zo constateerde ook Bert Schuppers met zijn waarneming. Als er gevaar dreigt, kan de vogel met zijn kop heen en weer gaan draaien. Deze en andere waarnemingen kun je bekijken op onze site​.  
26 mei: nachtvlinderen in Echten Op vrijdag 26 mei gaat onze volgende nachtvlinderexcursie naar het Echtener Paradies. In deze periode is het de overgang van de voorjaarssoorten naar de zomersoorten. Bij gunstig weer kunnen we veel soorten op het laken verwachten, zoals de fraaie Eikentandvlinder en de eerste Pijlstaarten. De lamp gaat om 21.45 uur aan. In verband met het weer, houd de website​ en onze Facebookpagina​ in de gaten.
Copyright © 2017 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp