NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Dinsdag 17 maart: werken in de Vlindertuin

Het voorjaar komt er weer aan! Dus werkzaamheden in de Vlindertuin zijn weer hard nodig. We beginnen om 9.00 uur en het duurt tot ongeveer 12.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te helpen. Handschoenen, stevig schoeisel en een schep, hark of snoeimes zijn handig om mee te nemen. Tussendoor wordt er gezorgd voor koffie met wat lekkers. Dit is de eerste werkdag van dit seizoen en in het vervolg proberen we elke 1e dinsdag van de maand voor het nodige onderhoud te zorgen in de Vlindertuin. Voor meer informatie zie onze website

Mooie prijs voor Edwin de Weerd!

Tijdens de drukbezochte medewerkersdag van de Werkgroep Florakartering Drenthe (WFD) kreeg Edwin de Weerd uit Hoogeveen en lid van onze plantenwerkgroep van Natuurvereniging Zuidwolde tot zijn verassing de Drentse floraprijs 2020 uitgereikt. Deze prijs is door het WFD in het leven geroepen om personen of instanties in het zonnetje te zetten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de kennis over en bescherming van de Drentse natuur in het algemeen en de wilde flora in het bijzonder. Voor een uitgebreid verslag zie onze website.

Interessante lezing over insecten in Zuidwolde

Op dinsdag 11 februari werden ongeveer 35 aanwezigen getrakteerd op een boeiende presentatie gegeven door Joop Verburg over het leven van insecten in Zuidwolde. Middels meer dan 200 prachtige foto's werd de wondere wereld van bekende maar soms ook onbekende insecten weergegeven. Zie onze website voor een uitgebreid verslag.

Donderdag 26 maart: Jaarvergadering met lezig over Libellen

Donderdag 26 maart is onze jaarvergadering. We beginnen om 19.30 uur in de Boerhoorn met de vergadering en na een korte pauze zal Rene Manger een presentatie geven met foto's en films over de wondere wereld van Libellen. Wat maakt deze insecten zo succesvol hoe reageert de Libellenfauna op de klimaatverandering. Iedereen is van harte welkom en ook de koffie is gratis. Voor de agenda en notulen van de jaarvergadering van vorig jaar zie onze website.

Bijzonder Madeliefje!

Een Madeliefje is op zich niet zo bijzonder maar deze een tuin in Zuidwolde is wel heel bijzonder. Dit is er een met gevulde bloemen, het heeft geen vrouwelijke of mannelijke kenmerken. Het is een spontane afwijking die gebruikt wordt voor de verkoop als een soort Pompoenbloempje. Voor meer bijzondere waarnemingen volg onze website.

Donderdag 19 maart: Herenboeren

Herenboeren Assen organiseert in samenwerking met werkgroep 't Ende een avond over: Hoe we samen duurzaam voedsel kunnen produceren. Dit is natuurlijk heel actueel en geeft een belangrijke bijdrage aan het oplossen van diverse milieuproblemen. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig. Locatie: Informatiecentrum 't Ende, stapelerweg 20 in De Wijk. Het begint om 19.30 uur. Voor meer informatie zie onze website.

Copyright © 2020 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp