NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Veel belangstelling lezing ecologisch tuin van 26 februari
Ronny Huls is werkzaam als ecologisch adviseur voor bedrijven en natuurlijk ook particulieren. Voor de nieuwe wijk Ekelenberg in Zuidwolde is een groot stuk natuur verloren gegaan en om dit een beetje te compenseren heeft Ronny het plan opgevat de nieuwe bewoners, waarvan hij er zelf een is, handvatten te geven om hun tuin zo in te richten dat er ook weer plek is voor diverse fauna. Op onze website kunt je de presentatie van Ronny bekijken.

Verrassende resultaten rapportage ecoducten
Er is van 2015 tot 2018 onderzoek gedaan door de ecoductenwerkgroep naar de wildpassages op de twee ecoducten over de N48 nabij Zuidwolde. Met verrassende verschillen tussen de ecoducten Stiggeltie en Suthwalda. Bekijk op onze website hetrapport.

28 maart: jaarvergadering en fotopresentatie

Op 28 maart houden we onze jaarvergadering in ontmoetingscentrum De Boerhoorn. Na het officiële gedeelte (aanvang 19.30 uur) is iedereen, lid of niet-lid, welkom bij de fotopresentatie van natuurfotograaf Johan Vos. Met prachtige foto's laat hij verhalen zien van vogels als Kerkuilen en Steltkluten en van zoogdieren als de Hermelijn en Boommarter. De presentatie begint ca. 20.15 uur, entree en koffie/thee zijn gratis. Het zal ongetwijfeld een geweldige avond worden. De agenda van de jaarvergadering is te vinden op onze website.

Vroeg voorjaar: veel vlinders vroeg wakker
Door de hoge temperaturen voor eind februari vlogen alweer vroeg een aantal vlinders rond. De Citroenvlinder, Dagpauwoog, Kleine vos en de Gehakkelde aurelia zijn vlinders die overwinteren in schuren of andere beschutte plekken en zelfs de Atalanta, die normaal naar het zuiden vliegt, vindt de winters in Nederland blijkbaar zacht genoeg om die moeite niet meer te doen en vloog ook al her en der rond. Bekijk op de waarnemingenpagina van onze website welke vlinders als eerste gemeld werden.
 

Zomerprogramma 2019
Ons zomerprogramma is bekend. We starten 15 maart met de 1e nachtvlinderexcursie aan de Bazuinerweg in Zuidwolde. De ochtend erop kun je aan de slag met een gezellige werkochtend in de Vlindertuin. De rest van het seizoen bieden we weer een gevarieerd programma: vroege vogeltochten, wandeling en fietstocht, het zit er allemaal in. Het staat in de nieuwe Natuurgenoten en op onze website. Bekijk hier het complete programma.


Ons via Facebook (blijven) volgen?
Wil je onze aankondigingen, waarnemingen en ander nieuws ook graag op onze Facebookpagina blijven zien? Like en volg dan deze vernieuwde pagina. Onze oude pagina gaat over een maand uit de lucht, dan weet je dat vast ;-) 
Copyright © 2019 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp