NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 


Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

25 feb.: toch op zoek naar diersporen
Door de lage temperaturen en snijdende oostenwind werd besloten de excursie diersporen zoeken onder leiding van natuurgids Jeroen Kloppenburg uit te stellen. Omdat een aantal mensen toch kwamen opdagen, gingen we natuurlijk gewoon op pad. En dat was niet voor niets. We vonden verschillende afdrukken, restanten van vogels en kevers. Lees ook het verslag van een van de diehards. We plannen de excursie natuurlijk nog eens opnieuw in.
Teken petitie tegen bijengif
Natuurorganisaties, en ook wij, maken ons ernstige zorgen over het verdwijnen van de bijen door het gebruik van bepaalde landbouwgiffen.  Het Europees parlement beslist deze maand over een totaalverbod op deze neonicotinoïden. Teken daarom nu de petitie aan onze minister van Landbouw. Laten we haar proberen te overtuigen van een totaalverbod op dit landbouwgif dat noodzakelijk is voor het behoud van onze biodiversiteit. Teken de petitie via deze link.

29 maart: uitnodiging ledenvergadering en lezing over beestjes
Op donderdag 29 maart houden we onze ledenvergadering. Deze duurt zoals gewoonlijk kort, zodat we daarna naar een mooi inhoudelijk natuuronderwerp kunnen gaan. Deze keer is dat de lezing ''alle kleine beestjes helpen'' door Marc Siepman die veel weet over het bodemleven, het voedselweb en de noodzakelijke balans. We krijgen tips over hoe we beter met de bodem om kunnen gaan. We zien je dan graag. Voor meer over de lezing en de agenda, kijk op onze website.

Vreemde vogels
Ze waren allebei zeer kleurrijk, de vogels die Metske van der Maar nabij de begraafplaats in Zuidwolde waarnam. Een paartje Mandarijneenden en een IJsvogel. Zeldzaam kunnen we ze in onze streken inmiddels niet meer noemen, wel bijzonder. Bekijk de foto's en meer waarnemingen van afgelopen maand.

 
De eerste nachtvlinderexcursie en meer op de agenda
De eerste excursies van dit voorjaar zijn gepland. Je treft ze aan in de agenda op onze website en ook in de Natuurgenoten die binnenkort verschijnt. Zo staat op vrijdag 23 maart de eerste nachtvlinderkijkavond gepland, 's avonds in De Wijk. Met alle waarnemingen die we dan doen werken we mee aan de Drentse Nachtvlinderatlas die over ca. 8 jaar uitkomt. Zinvol en vooral leuk werk. Je bent welkom.
Copyright © 2018 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp