NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

11 maart: NLdoet-actie in de Vlindertuin Aanstaande zaterdag kunnen we nog een aantal helpende handen gebruiken. Met de NLdoet-actie maken we de Vlindertuin voorjaarsklaar. Oud plantenmateriaal verwijderen, bankjes en informatieborden schoonmaken en de paden voorzien van verse houtsnippers. We combineren altijd het nuttige met het aangename zoals koffie met wat lekkers tussendoor. Wees welkom om te komen helpen! Dat kan trouwens ook elke eerste dinsdagochtend van de maand. Dan houden we de tuin bij en genieten tegelijkertijd van alles wat er bloeit en voorbij vliegt. Deze activiteiten staan ook vermeld op onze website.
30 maart: jaarvergadering en daarna de weidevogels Onze jaarvergadering vindt plaats in De Boerhoorn en duurt ongeveer drie kwartier. We stellen onder andere een nieuw kandidaatbestuurslid voor. De uitnodiging met agenda staat op onze website. Het verslag van de jaarvergadering van vorig jaar kun je er ook vinden. Rond 20.15 uur gaan we verder met een lezing over weidevogels. Weidevogelbeschermster Astrid Kant laat ons haar foto's zien die zij maakte vanuit een schuilhut in het voorjaar. Foto's van onder andere van de grutto (foto: Saxifraga - Mark Zekhuis). Je kunt deze aankondiging ook nalezen op onze site  
Nieuw seizoensprogramma bekend We hebben weer een seizoen vol mooie activiteiten voor je in petto. Een aantal vroege vogelexcursies, een aantal late nachtvlinderexcursies, een Lentefeest. We gaan op zoek naar de Wespenorchis en aan het begin van de herfst naar paddenstoelen. Bekijk de hele agenda en noteer je favorieten vast!
31 maart: nachtvlinderexcursies van start Ook dit seizoen organiseren we een aantal nachtvlinderavonden. Op een aantal plekken in Zuidwolde en omgeving zetten we een scherm met een speciale lamp neer om te bekijken welke nachtvlinders daar op afkomen. Iedereen mag komen, je hoeft geen specifieke kennis te hebben. Deze eerste vrijdagavond starten we om 20.30 uur bij de Vlindertuin. Wijzigingen in het programma bij slechte weersomstandigheden houden we bij op onze website​.  
Waterral in Zuidwolde Er was nog enige twijfel: kon dat wel, een Waterral in een tuin in Zuidwolde? Je verwacht deze vogel in beekoevers en rietlanden. In een bosachtige tuin met flinke vijver in de buurt heeft hij het blijkbaar ook naar zijn zin. Mooie waarneming. Meer foto's van het gevonden exemplaar vind je hier.  
Copyright © 2017 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp