NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Zomerwandeling Drogteropslagen op 16 juni ipv 23 juni

Op zondag 16 juni organiseren we een zomerwandeling bij de Drogteropslagen onder leiding van Harald de Graaff, boswachter bij het Drentse Landschap. We verzamelen om 13.00 uur bij Tonckenshuys en om 13.15 uur bij het dorpshuis in Drogteropslagen. De wandeling duurt ca 2 uur en we komen daarna terug bij het Dorpshuis voor een kop koffie of thee. Meer informatie over de wandeling en dit natuurgebied in het artikel van De Wolder Courant.

Bijzondere geboorte Koninginnenpage
Afgelopen jaar vond Geert Smid rupsen van de Koninginnenpage. Hij ontdekte ze vorig jaar op de dille. Hij heeft ze toen ze volgroeid waren naar binnen gebracht. Ze hebben zich bij hem thuis ontpopt en de winter in de kelder doorgebracht. De ene pop was groen en de andere bruin. Begin mei heeft Geert ze in een accubak buiten gezet en een van de twee poppen is uitgekomen en er kwam een prachtige Koninginnenpage uit! Die fladdert nu ergens in Zuidwolde rond. We zijn heel benieuwd of iemand hem gezien heeft ? Je kunt dit of andere bijzondere waarnemingen altijd doorgeven via onze mail .

Mei-orchis in Middelveen

In mei zijn de eerste bloeiende orchideeën ontdekt langs het Vlinderommetje. Zoals de naam al aangeeft Dactylorrhiza (dat betekent Mei-handekenskruid) oftewel Brede orchis was natuurlijk de eerste. Hopelijk volgen er ook dit jaar nog vele anderen. Voor degenen die meer willen weten over de wilde orchideeën in Nederland heeft floron een handige zoekkaart gemaakt.

Pelorische bloem bij Vingerhoedskruid
Pasgeleden kregen we een telefoontje van ons lid Ipe de Vries uit Hoogeveen. Hij had een Vingerhoedskruid in de tuin staan met heel aparte bloemen. Het verschijnsel dat heet pelorische topbloem. Een ring van topbloemen vergroeit tot 1 grote bloem die ook nog eens als eerste opengaat. Een kroon op het bloeiwerk en een fraai beeld van dit zeldzame verschijnsel. Op onze waarnemingenpagina houden we je constant op de hoogte van leuke waarnemingen.
 

Natuurbeleefdag in IJhorst/Staphorst
Pinkstermaandag 10 juni organiseert Natuurbeschermingsvereniging IJhorst/Staphorst een natuurbeleefdag. Vorig jaar waren er 2500 bezoekers. Voor kinderen wordt er een speurtocht uitgezet, er is een rit op een pony mogelijk en zijn er allerhande activiteiten. Wij zijn ook aanwezig met een vlinderspel voor kinderen. Meer informatie op de website van Natuurbeschermingsvereniging IJhorst/Staphorst.

Copyright © 2019 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp