NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

Meer dan 100 soorten nachtvlinders op een avond Boswachterij Ruinen zit stikvol nachtvlinders. De 20 deelnemers aan de nachtvlinderexcursie op 26 mei naar het Echtener Paradies kunnen dat beamen. Ze telden meer dan 100 micro- en macrosoorten op het witte laken, ook bijzondere soorten met prachtige namen als papegaaibladroller en schijn-nonvlinder. Kijk even mee.
Drukte bij de Steenuilen Elk jaar rond deze tijd controleren leden van de Steenuilenwerkgroep de nestkasten. Om te weten hoe het er met de Steenuilen voor staat. De verschillen zijn dit jaar groot: sommige jonge uilen vliegen al bijna uit en in andere kasten liggen de eieren nog. De werkgroep kijkt trouwens ook naar Kerkuilen en soms worden ze verrast door andere vogels in de uilenkasten. Lees het hier.  
Waar gaan de nestkastgroepen 10 juni heen? De deelnemers aan de nestkastgroepen die vanaf april elke week hun controleroutes liepen langs vele nestkastjes, gaan uit. Op zaterdag 10 juni gaan ze ter afsluiting van het seizoen naar De Weerribben. Met een bootje varen en activiteiten doen in het bezoekerscentrum bij St. Jansklooster. Het wordt ongetwijfeld een gezellige dag. Veel plezier met elkaar!
Kiekeboe! De Groene Specht De Groene Specht lacht je met zijn typische geluid tegemoet. Toch zie je bijna nooit waar hij zijn nest heeft. Jan Huiskes had geluk en zag de kopjes van de jonge Spechten uit een boom steken, wachtend op voedsel van een van de ouders. Een mooi gezicht! Deze waarneming is te bekijken op onze site​.  
Bijzondere vondsten van de Plantenwerkgroep Het inventarisatieseizoen van de Plantenwerkgroep is in volle gang. Elke week bekijken de werkgroepleden een kilometervak. Vorige week, net buiten het dorp, vonden ze weer mooie dingen. De Zeegroene ganzenvoet, nog nauwelijks in Drenthe aangetroffen, de Europees beschermde Drijvende waterweegbree en een bijzondere variant van het Vingerhoedskruid. Lees en kijk mee naar de resultaten via het verslag op de website.
Copyright © 2017 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp