NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 


Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Januari 2023 nr. 101 
Wij wensen iedereen een heel gezond en mooi 2023!


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Donderdag 9 februari: lezing over Vleermuizen.

Donderdag 9 februari komt Theo Douma ons wat vertellen over vleermuizen en andere kleine zoogdieren. Hij kan zeer smakelijk over vertellen over deze zeer nuttige beesten , hun manier van voedsel zoeken is natuurlijk heel bijzonder en ze worden ook een stuk populairder als men weet dat ze duizenden muggen per dag eten! De avond begint om 20.00 uur in de Boerhoorn en iedereen is van harte welkom.

Geslaagde jeugdactiviteit.

Dinsdag 3 januari was weer de jaarlijkse activiteit voor de jeugd . Vanaf 9.30 uur konden weer nestkasten. bijenhotels, vetbollen gemaakt worden alsmede uitpluizen vanuilenballen. Er kwamen meer dan 100 kinderen en dat was wat meer dan we verwacht hadden en daardoor was er wat tekort aan materiaal, waarvoor onze excuses. Maar al met al was het een zeer geslaagde ochtend en iedereen heeft wel wat moois kunnen maken of doen. Voor een uitgebreid verslag en wat foto's zie onze website .

Veel animo voor de jaarlijkse winterwandeling .

De winterwandeling in de omgeving van Fort werd mede dankzij met prachtige wandelweer bezocht door ruim 50 deelnemers. Onder leiding van Joop Verburg en Jan Rozema en Herman van Aragon werden ertwee groepen gemaakt en ging men van start. Er werd uitleg gegeven over opmerkelijke natuurfeiten die er toe leiden dat je met andere ogen gaat kijken. O.a. zoetwatermossels , bijzondere zwammen en hoe de stuctuur van de huidige gronden in de loop van vele eeuwen zijn ontstaan. Na 2 uur wandelen was er warme koffie, thee en chocolademelk in het Dorpshuis van Fort en werd er nagepraat over een geslaagde wandeling.Voor uitgebreid verslag zie onze website .

De opvallende Goudvink.

Een opvallende verschijning onder de vogels is zonder meer de Goudvink. Vooral in de winter , als er geen bladeren aan de bomen zitten en hij wat meer moeite moet doen om voedsel te zoeken, wordt hij veel waargenomen. Vooral het mannetje met zijn opvallende rood/oranje buik valt goed op, het vrouwtje is wat meer bruin maar niet minder mooi. Dit mannetje werd waargenomen door Elize Stellingsma. Voor meer leuke waarnemingen zie onze website .

Ook opvallend: judasoren

Als je de naam Judasoor hoort denk je dat kan nooit wat goeds zijn maar in dit geval is er niks mis mee, sterker nog het is een prachtige paddenstoel! Ze zitten voornamelijk tegen de boomstammen aan en ze hebben soms wonderlijke vormen. Zeker na wat regen zijn ze wel te vinden. Heb je ook een leuke waarneming meld het ons via de mail .

Copyright © 2023 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp