NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Januari 2018, nr. 48

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Interesse voor lezing Hans Dekker
Hans Dekker van de provincie Drenthe had op 12 december genoeg te vertellen en te laten zien. Met een stand van zaken van het Natura 2000-netwerk waar ook een aantal Drentse gebieden bij aangesloten zijn. En een presentatie over orchideeën, en wel in Scandinavië. Bekijk ook het verslag van Philip de Brabander.
Volop geknutseld voor de vogels
Op 27 december was het gezellig druk in ontmoetingscentrum De Boerhoorn. Kinderen en diverse vrijwilligers knutselden van alles voor de vogels, van huisjes tot vetbollen. Ook voor het uitpluizen van uilenbollen hadden veel jongens en meisjes belangstelling. Lees de indrukken van twee enthousiaste (groot)ouders en bekijk de leuke foto's die we deze ochtend maakten.

Wat was het resultaat van de plantenjacht?
In de winter op zoek gaan naar bloeiende planten is niet alleen leuk, maar ook de moeite waard. Op 27 december bekeken 7 personen het gebied rondom de Vlindertuin in Zuidwolde en vonden wel 23 bloeiende soorten. Een daarvan was de Akkererepijs (Veronica Agrestis), een soort die in Drenthe bepaald niet algemeen is en in onze buurt nog nooit is gemeld. Bekijk het verslag op onze site.

Witkopstaartmees gespot
Voor mooie waarnemingen hoef je niet ver weg. Zo spotte Geert in zijn eigen tuin staartmezen waarvan een met een hele witte kop en hals: de Witkopstaartmees. Hij wordt in Drenthe maar weinig gemeld. Bedankt, Geert! Bekijk deze en meer waarnemingen.
 
7 jan.: winters wandelen in Schrapveen
Op 7 januari luiden we traditiegetrouw met de nieuwjaarswandeling het nieuwe verenigingsjaar in. We gaan naar Schrapveen bij Paardelanden. Vertrek om 13.00 uur bij het Tonckenshuys in Zuidwolde. De wandeling begint rond 13.20 uur en eindigt ca. 2 uur later bij Schrapveen 13 waar dan een warm drankje klaar staat. 
Ook voor de agenda: een lezing over vogels in Drenthe door Bert Dijkstra van Landschapsbeheer Drenthe, op 30 januari om 20.00 uur met gratis toegang. Meer info in de agenda op onze website.
Copyright © 2018 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp