NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 


   

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Februari 2023 nr. 102 
Wat gaat er gebeuren in ons jubileumjaar 2023?


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Dinsdag 28 maart: Jaarvergadering.

Dinsdag 28 maart is er onze jaarlijkse ledenvergadering. Deze begint om 19.00 uur en de agenda zal bekendgemaakt worden in Natuurgenoten, maar de belanrijkste punten zijn het financieel verslag en de verkiezing van drie nieuwe bestuursleden. Hun namen en interesses zijn te lezen op de website.

Dinsdag 28 maart: Presentatie Jubileumboek.

Dinsdag 28 maart na de Jaarvergadering is er de officiele presentatie van ons Jubileumboek: De Stenen Tuin. Aanleiding om dit boek te maken was het steeds groeiend inzicht dat deze begraafplaats een buitengewoon rijke natuur heeft. Omdat Natuurvereniging Zuidwolde in 2023 het vijftigjarig jubileum viert onstond het idee om die rijkdom te onderzoeken en in een boek vast te leggen. Het is de bedoeling het boek te bezorgen bij alle woningen in Zuidwolde. We nodigen U van harte uit deze avond bij te wonen vanaf 20.00 uur in de Boerhoorn. We zouden het wel fijn vinden waneer u vantevoren aangeeft of u er deze avond bij bent en met hoeveel personen, dit kan via onze  mail .

Oproep: Bezorgers gevraagd.

Wie wil helpen begin april 2023 om het boek 'De Stenen Tuin'over de begraafplaats in Zuidwolde te bezorgen. Het boek moet bezorgd worden in Zuidwolde en de omliggende dorpen Veeningen, Fort, Alteveer, Kerkenveld, Linde en Drogteropslagen. Het zou fijn zijn nu al een een aantal vrijwilligers te hebben die bereid zijn een deel daarvan op zich te nemen. Alvast hartelijk dank en opgave kan via onze mail.

Interessante lezing over vleermuizen.

Theo Douma heeft op 9 februari een lezing gegeven over vleermuizen en andere kleine zoogdieren. 32 bezoekers hoorden en zagen een onderhoudend verhaal over een wereld die grotendeels aan ons voorbij gaat. De presentatie bestond uit een afwisseling van beeldmateriaal, vragen uit het publiek en wat leuke grapjes om het luchtig te houden. Uit de reacties van de toehoorders was het een leuke en informatieve avond. Een uitgebreid verslag vind je op onze website .

Dinsdag 14 maart: werken in de Vlindertuin

De lente staat weer voor de deur en het is dan ook weer tijd voor een opknapbeurt van de Vlindertuin. We beginnen om 9 uur en gaan door tot ongeveer 12 uur. Tussendoor wordt er voor koffie/thee en wat lekkers gezorgd. Na deze morgen komen we iedere 1e dinsdag van de maand bijeen voor onderhoud en uitwisselen van ideen en weetjes .

Copyright © 2023 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website ( www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp