NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Donderdag 11 februari: lezing over het leven van insecten in Zuidwolde

Joop Verburg geeft donderdag 11 februari een presentatie met veel mooie beelden over allerlei soorten insecten in hun natuurlijke Zuidwoldiger omgeving. Hoe leven? Wat is hun functie? En natuurlijk wordt er ingegaan op de huidige veranderingen en gevolgen daarvan. Het begint om 20.00 uur in de Boerhoorn en de toegang is gratis. Voor meer informatie zie onze website

Maandag 17 februari: presentatie wolven in Nederland

Op 17 februari wordt er een presentatie gegeven over de wolf in Nederland door Daan Vreugdenhil (boswachter ecologie bij Natuurmonumenten). De wolf is terug in Nederland en hij heeft veel discussie op gang gebracht. We moeten opnieuw leren samenleven met wolven. Wat betekent dat voor onze maatschappij en welke effecten heeft dat op onze omgeving? De locatie is: informatiecentrum 't Ende, Stapelerweg 20 in De Wijk. Heb je interesse, dan kun je je opgeven via deze link.

Bijzondere waarneming: Wasbeerhond bij Suthwalda

Een hele bijzondere waarneming bij het ecoduct Suthwalda! Opeens verscheen er een Wasbeerhond voor de wildcamara. De Wasbeerhond is moeilijk waar te nemen en komt heel incidenteel voor in Nederland. Hij staat officieel op de 'dodenlijst'. Dat betekent dat hij op de lijst staat van niet getolereerde exoten maar vanwege de zeldzaamheid en geringe schadelijkheid is er geen sprake van actieve bejaging. Voor meer bijzondere waarnemingen zie onze website.

Verslag zoektocht Sleedoornpage-eitjes

Zaterdag 11 januari verzamelden zich 12 personen, inclusief ondersteuning van Menno en Sico van de Vlinderstichting, bij de Vlindertuin om Sleedoornpage-eitjes te zoeken. Het was prachtig weer dus ideale omstandigheden! Maar helaas konden we op verschillende plekken er geen vinden. Een pleister op de wonde waren de voortreffelijke bonensoep en pannenkoeken waar Wilma Huiskes ons op trakteerde tussen de middag. De teller bleef dus op 17 staan van de eerste zoektocht. Hopelijk blijkt komende zomer uit het aantal Sleedoornpages dat we er een aantal gemist hebben. Voor meer informatie zie onze website

Geslaagde winterwandeling van 5 januari

Zaterdag 5 januari was er weer de jaarlijkse winterwandeling bij Alteveer-Kerkenveld. Welgeteld 115 deelnemers zijn onder leiding van gidsen Jan en Wessel weer heel wat wijzer geworden over de natuur en cultuur van de twee dorpen. Na afloop werd iedereen getrakteerd op heerlijke snert en een broodje hamburger. Kortom, een hele geslaagde dag en met dank aan de gidsen Jan en Wessel en Roel Bruins, voorzitter van het plaatselijk belang aldaar. Voor een uitgebreid verslag zie onze website.

Vogelcursus van Natuurwerkgroep de Reest

Voor degenen die wat meer willen leren over de vogelsoorten hier in de buurt organiseert Natuurwerkgroep de Reest een vogelcursus met vier theorieavonden beginnend op woensdag 26 februari en twee excursies op zaterdagmorgen op 23 en 30 mei. Voor meer informatie en opgave zie deze website.

Copyright © 2020 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp