NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 


 Wat kun je leren van diersporen? Ga mee 25 februari!

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

25 jan.: kapbeleid in Raadsvergadering
Tot aan de Raadsvergadering is door onze vereniging, in samenwerking met andere natuurorganisaties, vurig gestreden voor het weer invoeren van het gemeentelijke kapbeleid. Daarvoor waren helaas te weinig stemmen. De aandacht die we voor het onderwerp hebben gevraagd heeft wel geresulteerd in het opstellen van een werkgroep die gaat kijken naar de waardevolle bomenlijst en naar het beschermen van meer landschapselementen. Lees ook het verslag van deze recente ontwikkelingen.
Wat vertelde Bert Dijkstra over vogels?
Dat Bert Dijkstra gefascineerd is door vogels werd tijdens zijn lezing op 30 januari wel duidelijk. Bert vertelde over het ontstaan van zijn passie op jonge leeftijd, en vooral over hoe het gaat met de Drentse vogelsoorten. Sommigen doen het met name in de agrarische gebieden slecht en andere soorten gedijen juist weer. Het wel en wee van de Scholekster kwam speciaal aan bod. Lees er alles over in dit verslag van een van de aanwezigen.

Uitnodigingen voor werkdag en symposium
Zaterdag 10 februari kun je met de werkgroep Reest van Het Drentse Landschap aan de slag in het prachtige heidegebied Rabbingerveld. Er staan veel dennen en berken in het gebied die eruit moeten. Opgeven en meer informatie via nwgdereest@gmail.com.
Een andere uitnodiging komt van Natuur- en Milieufederatie Drenthe voor een symposium zaterdagmiddag 16 februari over het terugdringen van bestrijdingsmiddelen in het Drentse grond- en oppervlaktewater. Meer informatie op hun website.

Dennenmycena, ofwel Drankneus
Schijnbaar teer zijn de kleine paddenstoelen die je ook in de winter nog tussen bladeren en op oud hout kunt vinden. De Dennenmycena is een van de sterksten en heeft een puntige, donkerkleurende hoed, daarom ook wel Drankneus genoemd. Bekijk ze maar eens of zoek ze in het Faliebergbos.

 
25 feb.: diersporen zoeken én begrijpen
IVN natuurgids Jeroen Kloppenburg leert ons diersporen te vinden, maar ook te begrijpen. Ze vertellen namelijk veel over het gedrag van dieren. Leuk en leerzaam om zo naar sporen te kijken. Vertrek voor de excursie op zondag 25 februari is om 09.00 uur bij het Tonckenshuys in Zuidwolde. We gaan het Faliebergbos in tot ongeveer 12.30 uur. Lees het ook op onze website.
Copyright © 2018 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp