NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

Februari 2017, nr. 37

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Echte winterse nieuwjaarswandeling Het was wat je noemt een winterse wandeling op zondag 8 januari. De warme snert na afloop was welkom. Vanaf bezoekerscentrum 't Ende in De Stapel nam Uko Vegter van Het Drentse Landschap 25 belangstellenden mee op een wandeling door het Reestdal. Hij vertelde onder andere over het waterbeheer dat belangrijk is om de hoeveelheid pitrus in de velden te beperken. Lees op onze website het volledige verslag.  
2 februari: door het oog van Han Bouwmeester Gepassioneerd fotograaf Han Bouwmeester uit Goor liet zo'n 70 belangstellenden meekijken naar zijn belevenissen in Noord-Europa. ''Foto's van luchten vol kraanvogels, majestueuze vliegbeelden van zee- en steenarenden, burlende edelherten en balsende auerhanen en korhoenders. Het was een aaneenschakeling van indrukwekkende beelden'', zo verwoordde een van de enthousiaste aanwezigen het in zijn verslag  
Van de winter naar het voorjaar Op zaterdag 11 maart maken we een begin met het voorjaarsseizoen. We gaan de vlindertuin een grote beurt geven. Oud plantenmateriaal verwijderen, bankjes en informatieborden schoonmaken en de paden voorzien van verse houtsnippers. Altijd een gezellige werkochtend met natuurlijk een natje en een droogje om de inwendige mens te voorzien. Wil je meehelpen? Welkom! Lees het nog even na in onze agenda.
Verrassend Sleedoornpage-ei Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn: ook in het twee jaar geleden aangelegde natuurgebied Idylle op het industrieterrein Zuiderkerkes blijkt de zeldzame Sleedoornpage voor te komen. Afgelopen dinsdag werd er een eitje op een jonge Sleedoornstruik gevonden. De vlinderwerkgroep kan heel tevreden zijn met deze vondst en de andere eitjes die ze, zoals ook in de afgelopen winters, vonden bij de vlindertuin en de Slagendijk. Foto's en verslag van de inventarisatie staan op onze website​.  
Uitnodiging symposium bijen IVN Westerveld nodigt belangstellenden uit voor een symposium op 9 en 10 juni dat in het teken staat van bijen in relatie tot bermen en biodiversieit. Hoe gaat het met de leefomstandigheden van de bij en wat kunnen we doen aan bermonderhoud en het zorgen voor voldoende biodiversiteit? Een actueel onderwerp dat in heel Drenthe speelt. Bekijk de agenda van het symposium vast.  
Copyright © 2017 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp