NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

12 december: lezing over plantenrijk Kirgizië

Ruurd maakte vorig jaar een reis door deze voormalige Sovjet Republiek in Centraal Azië. Hoge gebergten met toppen over de 7000 meter in een land met grote verschillen in zomer en winter. De grote verschillen aan grondsoorten, regenval en hoogtes dragen bij aan een rijke biodiversiteit. In Kirgizië komen meer plantensoorten voor dan in heel Europa! Ruurd laat veel van deze natuur zien maar ook van het leven van de mensen die er wonen.De lezing begint om 20.00 uur en is in de Boerhoorn. Meer informatie en andere activiteiten zie onze website

Maandag 23 december: uilenballen pluizen, nestkasttimmeren etc
Maandag 23 december is er weer de jaarlijkse kinderactiviteit met uilenballen pluizen, nestkastjes timmeren etc in de Boerhoorn vanaf 9.30 uur. Alle kinderen zijn welkom en meehelpende ouders/grootouders natuurlijk ook. Neem zelf wel een hamer en nijptang mee en de natuurvereniging zorgt voor de rest. Voor meer informatie hierover en andere activiteiten zie onze website .

Foto/filmavond met prachtig beeldmateriaal van Lapland tot aan Chili.

14 november j.l. was er weer onze jaarlijkse foto- en filmavond. Diverse (amateur)fotograven hebben weer prachtige natuurfoto's laten zien van over de hele wereld met hun eigen verhaal erbij. Dit leverde mooie plaatjes op van o.a. Zuid Amerika , Hongarije tot aan Lapland in de winter, maar natuurlijk uit onze eigen omgeving. Iedere deelnemer bedankt voor hun bijdrage en hopelijk volgend weer zoveel indrukwekkende beelden. Voor meer verslagen van onze activiteiten zie onze website .

Maandag 23 december : Op plantenjacht in de winter!
Planteninstituut Floron nodigt ons weer uit mee te doen met de jaarlijkse plantenjacht tussen kerst en oud en nieuw. We gaan op zoek naar wilde planten die in de winter bloeien. Iedereen is welkom vanaf 12.45 uur bij Joop Verburg Waardeel 4 Zuidwolde om een zelf meegenomen broodje te nuttigen. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en wat extra's . We gaan vanaf 13.30 uur 1 tot 1.5 uur op zoek aan de westrand van Zuidwolde. Graag aanmelden via onze mail .
 

IJshaar paddenstoelen : Een bijzonder fenomeen!
Bart Pijper stuurde deze bijzondere foto van iets dat wel ijskunst leek. Bart schreef: IJshaar is voor mij inmiddels wel bekend maar ijshaar op een paddenstoel heb ik nog nooit gezien of van gehoord. Wat nazoeken leverde op dat IJshaar. zoals we dat ook wel zien op houtstammetjes , ontstaat bij vochtige koude die 's morgensvroeg net overgaat in iets onder het vriespunt. Bepaalde schimmels in hout ademen dan CO2 uit en dat bevriest in lange dunne haartjes. En dat gebeurt een enkele keer ook op dezelfde manier bij paddenstoelen. Voor meer foto's en het hele artikel zie onze website .

Wij wensen iedereen hele prettige feestdagen en alvast een heel gezond en gelukkig 2020.

.

Copyright © 2019 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp