NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


December 2018, nr. 57

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Succesvolle foto- en filmavond
Ook dit jaar leverde de foto- en filmavond weer mooie plaatjes op. Met redelijk wat films deze keer, maar ook prachtige foto's van diverse vogelsoorten en andere dieren en planten, uit de eigen omgeving en veel verder weg van reizen naar Nepal en Afrika. Mooi dat mensen dat met elkaar willen delen. Kijk maar mee via de reportage op onze website.

13 december: alles over de Gierzwaluw
Op donderdag 13 december kun je alles te weten komen over de Gierzwaluw, een snelle zomervogel waar Johan Tinholt uit Dedemsvaart graag over komt vertellen. Hij zal veel laten zien over het leven, het broeden en de trek van deze vogel naar Afrika. We beginnen om 20.00 uur in ontmoetingscentrum De Boerhoorn. De toegang is gratis.

27 december: nestkastenbouw en plantenjacht

In de kerstvakantie houden we onze traditionele nestkasten knutselochtend in De Boerhoorn. Vanaf 09.30 uur kunnen kinderen van de basisschool komen timmeren, en ook vetbollen en pindasnoeren maken. Ouders/volwassenen zijn welkom om te begeleiden. Graag zelf een hamer en nijptang meenemen. Wij zorgen voor de rest. Tot dan!
 

Waterspreeuw gespot
De Waterspreeuw is onlangs in onze omgeving gespot: bij het Oude Diep in Hoogeveen. Dat is een goed teken, want deze vogel houdt van schoon water waar hij zijn voedsel in zoekt. Gelukkig zien we de Waterspreeuw de laatste jaren weer vaker in Drenthe. RTV-Drenthe vermeldde naar aanleiding van de waarneming van Hero Moorlag wat wetenswaardigheden op hun website.

Meer activiteiten in december/januari
Een drukke maand, ook met natuuractiviteiten. We gaan weer zoeken naar eitjes van de zeldzame Sleedoornpage. Op 15 december en 12 januari, ijs en weder dienende, gaan we tussen 10.00 en 15.00 uur vanaf de Vlindertuin de Sleedoorns bij langs. Bij veel regen of sneeuw, stellen we het uit en vermelden dat dan op onze website. Leuk als je mee wilt zoeken!

Op 6 januari hebben we de winterwandeling voor je in petto. We hebben een interessante wandeling in Drogteropslagen uitgezet. Natuurlijk zorgen we voor een warm drankje na afloop. Gezamenlijk vertrek om 13.00 uur van het Tonckenshuys. Lees het ook na in de agenda op onze website. 
Copyright © 2018 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp