NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

4 november: vele handen maakten licht werk
Met 50 man en vrouw sterk werd op zaterdag 4 november, de landelijke Natuurwerkdag, het natuurgebied bij de rotonde aan de Ommerweg en het naastgelegen wandelpad van het Vlinderommetje aangepakt. Knippen, zagen, slepen, stapelen... wat een activiteit en wat een mooi resultaat. Bedankt, allemaal! Lees er meer over op onze site.
Verrassende plaatjes tijdens foto- en filmavond
Op 16 november toonden 10 amateurfotografen en -filmers een selectie van hun mooiste of recent gemaakte werk. Veel vogels, maar ook insecten, vossen en paddenstoelen kwamen voorbij. Op plekken dichtbij in eigen tuin of verder weg tot in Noorwegen aan toe. Het blijft verrassend om te zien hoe iedereen zijn natuurbelevenissen in unieke plaatjes kan vastleggen. We laten je natuurlijk graag van wat de getoonde foto's zien op onze site.
 
27 december: nestkastenactiviteit en plantenjacht
De traditionele nestkastenactiviteit in De Boerhoorn is dit jaar op woensdag 27 december vanaf 09.30 uur. Alle kinderen zijn welkom om te klussen en eten te maken voor de vogels in de winter. Dezelfde dag is er 's middags een activiteit voor plantenliefhebbers. We laten je zien hoeveel er in de winter nog bloeiend in de omgeving van de Vlindertuin in Zuidwolde te vinden is. Lees er meer over in de agenda op onze site.
Melding zeldzame Rode koekoekshommel
Afgelopen jaar kregen we een bijzondere melding van Bert Nielsen binnen. Een hommel die op zijn gezaaide Mexicaanse zonnebloemen afkwam, bleek een bijzondere soort, de Rode koekoekshommel die sinds 2000 nog maar 4 keer is gemeld. Bekijk de melding van deze insectenliefhebber uit Fort die ook nog wat plantentips voor je heeft.
 
Mooie activiteiten begin 2018
In het begin van het nieuwe jaar zijn er een paar mooie activiteiten die we je niet willen onthouden. Op 6 januari gaan we in Zuidwolde op zoek naar eitjes van de Sleedoornpage. Een jaarlijks onderzoek naar het voorkomen van deze zeldzame vlinder. We starten om 10.00 uur bij de Vlindertuin. Iedereen is welkom! Check de agenda op onze site, ook in verband met mogelijke afgelasting bij slecht weer.
Op 7 januari houden we de winterwandeling. Die is in Schrapveen in Paardenlanden. Vertrek om 13.00 uur bij het Tonckenshuys in Zuidwolde. Houd ook hiervoor de actuele informatie op onze website in de gaten.
Copyright © 2018 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp