NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


April 2019, nr. 62

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Geslaagde jaarvergadering
Donderdag 28 februari was de jaarlijkse jaarvergadering, 40 leden van onze vereniging waren daarbij aanwezig. Voorzitter Joop Verburg gaf een terugblik op de activiteiten van het afgelopen jaar. Daarna werd het jaarverslag van de penningmeester Geert Smid besproken. Na de pauze werden we getrakteerd op een prachtige fotopresentatie van Johan Vos. De notulen staan op onzewebsite.

Blauwkleurende heikikkers
Een opmerkelijke verschijning ieder jaar zijn de Heikikkers. In de paringstijd (eind februari tot begin april) kleuren de mannetjes blauw. Je moet er wel snel bij zijn, want na twee weken hebben ze alweer hun normale kleur terug. Zie onze waarnemingenpagina voor meer foto's en andere leuke waarnemingen.

Laatste ontwikkelingen uitbreiding Vlinderommetje

De komst van een nieuw natuurgebiedje aan de Ekelenbergweg aan de rand van Zuidwolde was een goede reden om het Vlinderommetje uit te breiden. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Er komt een lus langs en door de terreinen van het Middelveense Kaamp, zoals het gebied is gaan heten, en om de nieuwe woonwijk Ekelenberg heen. Voor meer informatie en foto's, zie onze website.

Vogelexcursies 13 april en 4 mei
Voor de vogelliefhebbers binnen onze vereniging organiseren we twee leuke excursies. 13 april gaan we naar de Oostvaardersplassen om te kijken welke riet- en watervogels we daar kunnen spotten en misschien wel een Zeearend of een Bruine Kiekendied. Op 4 mei gaan we wat dichter bij huis op pad naar de Takkenhoogte en Meeuwenveen. We verzamelen beide dagen om 6.00 uur bij het Tonkenhuys en gaan dan carpoolend onderweg naar onze bestemming. Voor koffie en koek wordt gezorgd en opgave bij de vogelwerkgroep is zeer wenselijk.
 

Meedoen aan het Lentefeest 29 april?
Samen met vrijwilligers van het Tonckensdierenpark Zuidwolde en Vakantiekids De Wolden organiseren we voor alle kinderen uit groep 1 t/m 4 een speurtocht in de Falieberg. Natuurgidsen staan 29 april klaar om de kinderen bij allerlei natuuropdrachten te begeleiden. Na afloop kunnen de kinderen samen met de meegekomen begeleiders (o.a. ouders en grootouders) genieten van versgebakken pannenkoeken. Inschrijven begint ter plekke om 12.30 uur. Graag tot dan!


IVN cursus
IVN afdeling Hoogeveen organiseert een cursus Natuurouder/Jeugdbegeleider. Deze cursus start op 21 mei. Mocht je belangstelling hebben of meer informatie willen, bezoek dan deze website.

Copyright © 2019 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp