NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 


De eerste vogelexcursie en het Lentefeest

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

29 maart: wat kwam aan de orde op de ledenvergadering?
Tijdens de algemene ledenvergadering hebben we natuurlijk de bijzonderheden van afgelopen jaar besproken: onder andere het bomenkampbeleid in onze gemeente en de verkiezingen. Het contact met lijststrekkers over natuurzaken blijkt verstandig te zijn. Bestuurslid Milou Lendfers nam afscheid en we verwelkomden de nieuwe penningmeester Geert Smid. Lees meer in het verslag van de ledenvergadering. Na het officiële gedeelte hield Marc Siepman een interessante presentatie met verfrissende ideeën over het omgaan met de bodem.
28 april: vogelexcursie naar Takkenhoogte
De eerste vroege vogelexcursie is in aantocht. Op zaterdag 28 april gaan we naar de Takkenhoogte met het Meeuwenveen, een van de vogelrijkste gebieden in onze omgeving. Naast talloze watervogels kun je er de Blauwborst en wie weet ook de Rode wouw zien. We vertrekken om 06.00 uur bij het Tonckenshuys in Zuidwolde. Graag van te voren opgeven via vogelwerkgroep@natuurverenigingzuidwolde.nl. Je kunt de aankondiging ook vinden op onze website.

Hoe waren de eerste nachtvlinderervaringen?
De eerste nachtvlinderexcursie in De Wijk op 23 maart was koud en daarmee voor het zien van nachtvlinders minder interessant. Op 4 april probeerden Edwin de Weerd en Joop Verburg het nog eens aan De Egge net buiten Zuidwolde. Met meer dan 100 vlinders en 17 soorten was het die avond een heel ander verhaal. Naast de minder algemene Vroege blokspanner werden de mannen aan het eind van de avond verrast met het kleurrijke Diamantborsteltje, een zeldzaam klein vlindertje. Bekijk hier de foto's van de eerste vondsten van dit seizoen.

Oranje Berkenspanner en meer
Je hebt vroege vogels en juist ja, geluksvogels, dat kunnen Joop Verburg en Bert Nielsen na hun trip op 30 maart naar de Takkenhoogte bevestigen. Ze spotten niet alleen de Nonnetjes, de Indische en Grauwe gans, Roodborst, Geelgors, Kuifeend, Watersnip maar ook voor het eerst de Oranje berkenspanner, een nachtvlinder die in het voorjaar overdag vliegt. Lees mee en bekijk waarom deze ochtend van Joop en Bert nog meer zo geslaagd was.

 
2 mei: ga je mee naar het Lentefeest?
Op woensdag 2 mei kunnen kinderen van groep 1 tot en met 4 naar het Lentefeest in het Faliebergbos. We organiseren samen met het Tonckensdierenpark en Vakantiekids een speurtocht met leuke natuuropdrachten met na afloop heerlijke pannenkoeken. Het begint om 13.30 uur bij het dierenpark. Deelname is gratis. Graag tot dan! Alle info vind je in de agenda op onze website.

 
Copyright © 2018 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp