NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

30 maart: Astrid Kant begaan met weidevogels Na de jaarlijkse ledenvergadering is er altijd genoeg tijd voor een boeiend natuuronderwerp. Deze keer kwam weidevogelbeschermster Astrid Kant aan de hand van haar prachtige foto's laten zien dat ze erg begaan is met bedreigde soorten als de Grutto en andere steltlopers. Ze leert boeren hoe ze de vogels en de nesten kunnen beschermen. Bekijk het verslag van deze presentatie en het verslag van de ledenvergadering op onze website.
Goede 'score' op eerste nachtvlinderavond De eerste nachtvlinderavond op 31 maart bij de Vlindertuin in Zuidwolde werd een succes. Met drie lakens en zes werkgroepleden konden er veel nachtvlinders ontdekt worden. Maar liefst 7 soorten micro's en 16 soort macro-nachtvlinders legden de deelnemers met naam en foto vast. Ook in het voorjaar is er op het gebied van nachtvlinders dus genoeg te zien. Wil je een keer mee komen kijken? Op vrijdag 28 april is de volgende avond gepland, vanaf 20.30 uur in Linde. Lees het ook op onze website.  
Vogels spotten op 15 en 30 april Vroeg uit de veren en bijzondere vogels kunnen spotten. Die mogelijkheid is er op zaterdag 15 en op zondag 30 april. Op 15 april gaan we naar De Onlanden in Noord-Drenthe, een gebied met veel watervogels, maar ook de Zeearend komt er voor. Op 30 april reizen we af naar Beulakerpolder en Wetering, vlakbij Giethoorn. Het is het gebied van Baardmannen, Purperreigers, Waterrallen, Snorren en Sprinkhaanzangers. Beide ochtenden vertrekken we om 06.00 uur vanaf het Tonckenshuys. Graag tot dan! Bekijk ook de agenda met alle excursiegegevens.
Levenbarende hagedis: levend of gespiest? Prachtig toch, een Levendbarende hagedis die zich bij de eerste zon tussen wat hout of stenen laat zien? Joop legde het op de plaat vast. Je kunt deze soort ook anders tegenkomen. Dan is hij gespiest op een doornentak door de Klapekster die zin had in een hapje. De foto's​ spreken voor zich.  
Kom naar het Lentefeest op 26 april Ook dit jaar nodigen we alle kinderen van groepen 1 tot en met 4 uit voor het Lentefeest in het Faliebergbos in Zuidwolde. Een speurtocht met natuuropdrachten en na afloop pannenkoeken eten. Feest dus! 26 april van 13.30 tot ca. 15.30 uur. Lees er meer over op onze website​ en houd de Groene Post in de gaten.
Copyright © 2017 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp