NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Ondanks “corona” wandelen in december en genieten van de natuur en van de mindwinterhoorn.
(het Vlinderommetje)

 

Toen we vorig jaar nog van het normale winterse weer konden genieten en overal tijdens deze korte en duistere dagen de midwinterhoorns van de Ekelbloazers konden horen rond Zuidwolde kwamen er traditiegetrouw velen wandelen op de eerste zondag van de Advent bij de 7e Midwinterhoorn Kuiertocht. Maar, het organiseren van een dergelijke tocht is dit jaar onverantwoord.

Maar……wandelen in de natuur rond het mooie Zuidwolde kun je natuurlijk altijd doen. We hebben hier n.l. een schitterende wandelroute. Dat is het alom bekende “Vlinderommetje”. Een afwisselende wandelroute van 7,5 km direct rondom de bebouwing van Zuidwolde. Een goed begaanbare wandelroute, ook voor rolstoelen en wandelwagens. Op een aantal plaatsen is hiervoor een aangepaste route gemaakt.

En de traditie van het blazen op de midwinterhoorn blijven we dit jaar ook in stand houden ondanks dat het coronavirus ons dwars blijft zitten. Individueel of met een of twee Ekelbloazers samen zullen we mogelijk dagelijks de oergeluiden van de midwinterhoorn laten klinken.

Daarom zijn wij voornemens om op elke zondag van de Advent bij goed weer tussen 12 en 15 uur ergens langs de route van het Vlinderommetje te gaan staan om onze longen leeg te blazen en de wandelaars te verrassen met de doordringende oergeluiden tijdens hun gezonde wandeling. Zondag 29 november is de eerste.

Informatie over het “Vlinderommetje” is te vinden op www.vlinderommetje.nl
Een pdf met de route van deze tocht kunt u hier openen en evt. downloaden.