NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Nestkasten in Zuidwolde

Vorig jaar hebben kinderen en een aantal vrijwilligers o.l.v. Albert Dragt 175 nestkasten in elkaar gezet (zie foto). Honderd daarvan zijn door de gemeente De Wolden overgenomen. Enkele vrijwilligers van onze vereniging hebben samen met iemand van de gemeente die kasten in en rond het centrum van Zuidwolde opgehangen. Dat gebeurde pas in april 2019 en de verwachting was dat er weinig nestkasten meer gebruikt zouden worden nu ze zo laat in het voorjaar pas opgehangen zijn.

 

Hannie en Hilbert Prins hebben deze  week 16 nestkasten bij hun in de buurt geïnspecteerd en waar nodig schoongemaakt. Zij meldden dat toch nog in 6 nestkasten nesten zaten. Dat valt dus mee. We verwachten komend jaar een hogere bezetting, waarbij het er natuurlijk om gaat dat er meer nestgelegenheid voor de mezen komt , maar vooral ook dat die mezen op tijd aan het leeghalen van de nesten van de Eikenprocessierups beginnen en dat er zo minder overlast komt.

 

Om die reden gaan we ook dit jaar weer 175 kasten in elkaar zetten met de accuboormachine. Zoveel mogelijk samen met de kinderen en ouders en grootouders op de ochtend van 23 december vanaf 9.30 uur in de Boerhoorn. En de rest zo gauw mogelijk daarna. (Vrijwilligers kunnen zich melden bij Albert Dragt tel 371806)  Ook nu neemt de gemeente weer 100 kasten over die op strategische plekken zullen worden opgehangen. En dan moeten we het aan de vogels overlaten: DOE JE BEST!

JV