NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

Nieuwe cursus dagvlinders in Zuidwolde

Dit voorjaar organiseren we een cursus over dagvlinders in Zuidwolde. Het gaat om zo’n 30 vlindersoorten die in en om Zuidwolde voorkomen. Tevens wordt enige aandacht besteed aan een 10-tal bijzondere Drentse soorten.

De cursus bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. De theorie zal in op 3 avonden worden gegeven met beschrijvingen die ook thuis bestudeerd kunnen worden. De geplande data zijn 4 en 18 maart en 1 april, om 20.00 uur in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde. De praktijk zal bestaan uit een aantal dagdeel-excursies (3 á 4) van mei tot en met september 2019. De data en reservedata (i.v.m. het weer) worden in onderling overleg vastgesteld.  

De bedoeling is dat mensen die geïnteresseerd zijn, zich kunnen verdiepen in de kenmerken en het gedrag van dagvlinders in onze eigen omgeving. Dat is op zich al een heel leuke uitdaging. Het is bovendien van belang in een tijd waarin we ons zorgen maken over het verdwijnen van insectensoorten, dat we weten om welke soorten het gaat. Na de cursus zullen de deelnemers de meeste dagvlinders van onze omgeving zonder veel moeite kunnen herkennen.

Het maximumaantal deelnemers is 30 personen. De cursus wordt gegeven door Joop Verburg in samenwerking met de nationale Vlinderstichting en enkele andere Drentse dagvlinderkenners.
  
Opgeven kan via info@natuurverenigingzuidwolde.nl (waar ook eventueel aanvullende informatie is na te vragen) of bij Joop Verburg, Waardeel 4, 7921 WG  Zuidwolde, tel 06-83327869. De cursuskosten bedragen voor leden van de natuurvereniging € 30,= en voor niet-leden € 50,=  (inclusief koffie en thee etc. op de cursusdagen).