NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Voedselbossen, groenbemesting en permacultuur


Op donderdag 7 april verzorgt Natuurvereniging Zuidwolde in samenwerking met Stichting Het Drentsche Landschap een avond over het optimaal gebruik van de beschikbare bodem voor voedselverbouw.

Bij een permacultuur houd je door zo weinig mogelijk spitten een levende bodem in stand zonder toepassing van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en zware machines. Je maakt o.a. gebruik van natuurlijke omstandigheden, zoals aanwezigheid van stikstofproducerende- en mineraalafgevende gewassen voor de voeding. De bodem is de basis. Een gezonde bodem zorgt voor gezonde planten en die zorgen weer voor gezonde dieren en mensen.


Voor een toelichting op bovenstaande hebben we Anastasia Limareva bereid gevonden om naar 't Ende te komen. Anastasia streeft sinds al haar jeugd naar een oplossing van het wereldvoedselprobleem en heeft dit gevonden in de toepassing van de permacultuur.

Anastasia: ‘’Toepassing van herstellende landbouw in de vorm van voedselbossen en permacultuur laat natuur en landbouw naast elkaar functioneren. Daarenboven worden steeds meer en meer verdienmodellen ontwikkeld die voor meer biodiversiteit en tegelijkertijd economische groei zorgen.’’

Zie ook www.lucavera.wordpress.com.


De informatieavond vindt plaats in Boerderij 't Ende, Stapelerweg 20, De Wijk, aanvang 20 uur.

Opgave stellen we op prijs, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op uw komst.

E-mail: woltermoorman@hetnet.nl of mobiel: 0631552215.