NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

Steenuilen in Drenthe

Op 18 februari geeft Erwin Bruulsema in De Boerhoorn een presentatie over steenuilen. Tijdens de avond neemt de steenuilencoördinator van provincie Drenthe je met vele mooie plaatjes en praktijkervaringen mee naar de wereld van het kleinste uiltje van Nederland.

Erwin vertelt dan over het kleinste uiltje van Nederland. Volgens Erwin gaat het redelijk goed met de steenuilen in Drenthe, maar het kan nog beter. Vrijwilligers van meerdere werkgroepen in Drenthe doen hun best om de leefomstandigheden van dit kleine uiltje te verbeteren. De werkzaamheden van de werkgroepen bestaan voornamelijk uit het plaatsen en controleren van nestkasten voor de steenuilen. Op deze manier wordt er onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van steenuilen in Drenthe.

De steenuilen zijn vogels van het kleinschalig landschap. Dat landschap staat steeds vaker onder druk, vandaar dat goede voorlichting en bescherming noodzakelijk zijn om de steenuil voor Drenthe te behouden. Hierover en nog meer vertelt Erwin tijdens de lezing.

De lezing begint om 20.00 uur, en duurt, inclusief de pauze, tot 22.00 uur. De zaal in De Boerhoorn is geopend vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom. Aanmelden vooraf is niet nodig.