NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

Nieuwe bomen en heesters voor foodwalk Ten Arlo

 

De afgelopen maand hebben zes leden van onze vereniging opnieuw een aanzienlijk aantal bomen en heesters geplant. Het plantmateriaal is verkregen van Landschapsbeheer Drenthe en Gemeente De Wolden. Het gaat om notenbomen, appelbomen, perenbomen, mirabellen, herfstframbozen, gele kornoelje, olijfwilg, grootvruchthazelaars etc. Sommige van deze aangeplante struiken zullen komend jaar al vrucht dragen. Bij anderen kan dat enkele tot een aantal jaren duren.


Vrij plukken

Wat we samen met Landschapsbeheer Drenthe willen bereiken, is dat wandelaars meer en meer beseffen wat de natuur allemaal beschikbaar voor ons heeft. Iedereen kan vrij van de vruchten plukken, al is het natuurlijk niet de bedoeling dat een of enkele personen alles leegplukken. Het gebied waar is geplant is ligt rond Ten Arlo, waar een speciale wandelroute is uitgezet - een zogenaamde foodwalk- waarvan de brochure te downloaden is via: http://www.landschapsbeheerdrenthe.nl/uploads/landschapsbeheerdrenthe/misc/products/folder_ten_arlo_lr_2015.pdf

De route start bij de kuil bij Ten Arlo langs de Hoogeveense weg tegenover sterrenrestaurant De Groene Lantaarn. Langs de Noorderweg zijn in september-oktober ieder jaar de Tamme kastanjes te vinden, maar over enkele jaren komen daar dus langs de route vele andere vruchtensoorten bij.


Joop Verburg

 

 

Een deel van de planten die op Ten Arlo is uitgeplant.

 

 

Wolter Moorman heeft het naar zijn zin bij het werk

 

 

Wolter, Arie ten Wolde, Joop Verburg  en Rob van Leeuwen aan het werk om de Notenbomen bij de nieuwe onderdoorgang onder de N48 te planten. Jan van der Meer en Jaap Vliegenthart ontbreken op de foto’s.