NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

PERSBERICHT


Stichting Het Drentse Landschap
Postbus 83 9400 AB Assen
Tel: 0592 - 313552
Fax: 0592 – 318089
E-mail: mail@drentslandschap.nl


Lezing Permacultuur, een duurzame manier van landbouw


Het Drentse Landschap houdt op vrijdagavond 10 april a.s. om 20.00 uur, een lezing over Permacultuur. Katharine Hone van Permacultuur Centrum Nederland vertelt over de voordelen van deze landbouwmethode. Het is een duurzame manier van landbouw die de bodem niet uitput, met de natuur mee wordt gewerkt en waarbij geen kunstmest en gif nodig is. Is dit ook iets om in Drenthe toe te passen? Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Locatie: infocentrum ’t Ende, Stapelerweg 20, 7957 NB De Stapel (bij De Wijk).


Katharina Hone legt uit: ‘permacultuur gaat vooral over het ontwerpen van een duurzame leefomgeving. Hoe kunnen we op duurzame wijze voorzien in de algemene behoefte aan voedsel, drinkwater, energie, huisvesting en (zelfs) sociale verbinding? Het antwoord dat permacultuur geeft is samen te vatten in één begrip: werk met de natuur mee. Dat betekent dat het ontwerp van de voorzieningen zo goed mogelijk aansluit op de natuur en op de natuurlijke systemen om ons heen. Dat klinkt misschien logisch maar in de huidige tijd doen we vooral het omgekeerde. We staan eigenlijk permanent op gespannen voet met de natuur.’


Permacultuur overal toepasbaartoegepast.

Vaak gaat het over de productie van voedsel, bijvoorbeeld in je eigen achtertuin, maar ze zijn net zo goed toepasbaar op het ontwerp van een stadspark, van een systeem voor waterzuivering of van complete woonwijken en integrale landschappen. Het permacultuur gedachtegoed biedt ook inspiratie in het sociale, voor groepen die zich willen organiseren, of in het educatieve, bijvoorbeeld voor docenten en onderwijzers. Zelfs bij je persoonlijke ontwikkeling kunnen de permacultuur principes handvatten bieden om je leven te ordenen.
Permacultuur kan overal worden

 

Tentoonstelling Wat (w)eten we vandaag?
Deze lezing is de eerste van allerlei activiteiten die gehouden worden rondom de nieuwe tentoonstelling Wat (w)eten we vandaag? Op boeiende wijze worden in deze expositie allerlei interessante aspecten van voedsel uit de natuur gepresenteerd. Een actueel thema waar veel mensen mee bezig zijn.
__________________________________________________________________________
einde persbericht

 

Meer informatie over deze excursie is te verkrijgen bij Hans Colpa, medewerker communicatie & educatie van Stichting Het Drentse Landschap, telefoon 0592 - 31 35 52