NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Ook een Idylle in Hoogeveen

IVN Hoogeveen kan ook aan de slag met een Idylle! Onlangs ontvingen ze bericht dat hun ingezonden locatie is uitgekozen voor het project Idylle. Met dit initiatief leggen De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging samen met veel vrijwilligers idylles aan voor meer kleur in het landschap en voor meer bijen en vlinders natuurlijk.
Het gaat in Hoogeveen om het gebied aan weerszijden van het wandel- en fietspad dat door de oostkant van het Steenbergerpark loopt.

Mooi nieuws voor Hoogeveen! De Vlinderstichting liet IVN Hoogeveen weten:

"Wij hebben afgelopen tijd ruim twintig potentiële idylles bezocht, waaronder die van jullie. Stuk voor stuk waren het inspirerende bezoeken en werden we heel hartelijk ontvangen. Zo ook bij jullie!... Inmiddels hebben we de verschillende locaties besproken en besloten met welke locaties we verder gaan en welke helaas moeten afvallen.

We vinden het leuk om te laten weten dat we graag samen met jullie verdergaan bij het ontwikkelen van een idylle in Hoogeveen."

Als natuurvereniging zullen we de ontwikkelingen in het Steenbergerpark nauw volgen en kunnen we IVN Hoogeveen zo nu en dan vast van wat tips en tricks voorzien.