NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Gezellige drukte met nestkast timmeren

Donderdag 2 januari organiseerde de Natuurvereniging Zuidwolde voor de zoveelste keer een nestkast-timmerdag. Het was het weer een enorme, maar gezellige drukte in de Boerhoorn. Bijna 90 kinderen waren naar de Boerhoorn gekomen, gewapend met hamer en nijptang en gelukkig ook een aantal met vader, moeder of grootouder.


100 nestkastjes in elkaar gezet

Kees Contant had weer ruim 100 nestkasten en alle instructies voorbereid. Joop Verburg opende de ochtend. Ongelooflijk hoe kort daarna er een geweldige herrie in de hobbyruimte ontstond. Deze hield niet meer op tot voorbij 12 uur. Wel 100 nestkasten werden in elkaar gezet. Sommige kinderen konden dat alleen, maar de meesten hadden toch wel wat begeleiding nodig. Kees, Rob en Joris zorgden hiervoor, samen met een aantal ouders. Timmeren is kennelijk geen dagelijks werk…


Uilenballen

De kamer er naast zat constant vol met kinderen die uilenballen konden uitpluizen. Gelukkig was er voldoende materiaal. En met behulp van Jonne, Mees en Mark kon Joop het nog aan. In elke uilenbal zaten schedeltjes, kaakjes, botjes, soms zelfs nog een compleet staartje. Met de loep konden de kinderen bekijken, wat ze uit de uilenbal tevoorschijn peuterden. Er zijn heel wat potjes met botjes en tandjes mee naar huis gegaan.


100 meter geregen pinda’s en veel vetbollen

Germa had samen met Thea haar handen vol aan het rijgen van pinda’s. Bijna 100 meter draad is er doorgegaan. Zelfs de allerjongsten zaten met het puntje van de tong naar buiten pinda’s te rijgen. De familie Bosscher van de Notenbar stelde de pinda’s weer gratis ter beschikking.

Wilma en Dette waren druk in de weer met de vetbollen. Wat is het leuk om te zien dat ook oudere kinderen plezier hebben in het maken van vetbollen met vogelzaad.


De meeste kinderen hebben aan alle activiteiten meegedaan. Ze genoten ook van de versnaperingen die Tineke, Wolter en Jacqueline uitdeelden.

Het was een prachtige morgen: de kinderen gingen allemaal met de armen vol schatten naar huis. Hopelijk zullen de vogeltjes de komende winter ook zo genieten van het voedsel. En vinden ze komend voorjaar een plekje in één van de 100 nieuwe nestkasten.


Een opa