NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Nestkasten maken in De Boerhoorn


Woensdag 28 december 2016 was het weer zover! Het nestkastjes timmeren stond op onze kalender. Onze Hendrik was tegen 8.45 uur in De Boerhoorn om samen met de vele andere vrijwilligers de spullen klaar te zetten. Om 9.30 uur begon Joop Verburg met een kort intro waarin hij het belang van de nestkastjes aan de kinderen uitlegde. Daarna konden we in verschillende ruimtes aan de slag met o.a. braakballen pluizen, nestkastjes timmeren, pindaslingers rijgen en minivogeltaartjes maken. Kortom, van alles om de vogels in de winter niet in de kou te laten zitten!

We hebben genoten van een hele gezellige, maar bovenal productieve ochtend. Onze tuin is in ieder geval winterklaar voor de vogels!


Fam. Slagter, Zuidwolde


Er waren dit jaar minder kinderen dan vorig jaar, maar toen was het met meer dan honderd kinderen haast niet meer te doen. Nu was het druk en gezellig. Jan Dijk van TV Drenthe kwam opnamen maken voor ROEG (wordt zaterdag 7 januari uitgezonden van 2.07 - 4.24 minuut).

De dank van de Natuurvereniging gaat uit naar alle hulptroepen: Albert Dragt en Jan Herstel, die de nestkasten voorbereid hebben met Jans Zanting en Harm Jan van der Maat als assistenten in De Boerhoorn. Hendrik Slagter die assisteerde bij de uilenballen, de kleindochters van Wilma Huiskes die de hele morgen bij de vogeltaartjes hebben gestaan en nog een aantal vrijwilligers, de gastvrouwen van De Boerhoorn en tenslotte zeker ook familie Bosscher van de notenbar die de pinda’s weer ter beschikking stelde.


Joop Verburg

 

 

De uilenballentafel was de hele morgen volledig bezet

 

 

Pinda’s rijgen

 

 

Pindasnoeren maken aan de lopende band

 

 

Mooie kleurplaten

 

 

timmerwerk van de familie Thijs

 

 

Jan Herstel zorgt dat de vingers niet onder de hamer komen

 

 

Henk Boelen met twee kleinkinderen bij het pluizen

 

 

Philip de Brabander met kleinzoon Joep

 

 

samen naar de botjes kijken in de uilenballen

 

 

Jan Dijk maakt opnames voor ROEG van TV Drenthe