NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

Alles voor de vogels

Hoewel de opkomst iets minder was dan vorig jaar, zo’n 50 kinderen met aanhang van (groot)vaders en (-)moeders), was het vrijdagmorgen 2 januari weer een vruchtbare ochtend in de Boerhoorn. Met veel leuke activiteiten, alles voor de vogels (en eekhoorns).
De kinderen regen een hele zak met pinda’s tot snoeren, maakten vetboltaartjes met vogelvoer en plozen met veel nieuwsgierigheid uilenballen uit. Als je dat voorzichtig doet kun je hele mooie muizenschedeltjes en muizenkaken vinden. Allerlei verschillende soorten ook, die de kinderen konden determineren met een zoekkaart.

Er werden ook weer heel wat nestkastjes getimmerd! Dit jaar kon je zelfs een eekhoornkastje in elkaar zetten. Met een heel mooi ontwerp: door de glazen voorwand ziet de eekhoorn het voer liggen, maar daar zit een houten dekseltje op. Hij moet dus eerst het deksel optillen om het voer te kunnen pakken. Geweldig om te zien hoe slim die beestjes zijn en natuurlijk prachtig om foto’s van te maken! Mocht het nog echt winter worden dit jaar dan hopen we binnenkort op ‘eekhoorn-aan-tafel-foto’s’....

Anna de Graaff

 

Verslagje over nestkasten timmeren 2 jan 2015

2 januari was er weer een gezellige middag van de natuurvereniging. Ik was er erg vroeg omdat wij gingen helpen met alles klaarzetten. Ik heb geholpen met de uileballen pluizen. Ik heb zelf ook uileballen gepluist maar heb ook andere kinderen geholpen.

Er waren heel veel kinderen bij het uilebal pluizen, en sommige kinderen vonden het wel een beetje vies omdat we ook maden vonden! Maar het meeste vonden we botjes en schedels van muizen. Joop vertelde dat het een goed muizenjaar is geweest. De uilen hadden goed gegeten want in mijn uilenbal zatten wel 4 schedels van spitsmuizen. Dat vond hij vast een lekker hapje!

Ook heb ik een vetcupcake bolletje gemaakt voor de vogeltjes. Die hangt voor thuis en de vogeltjes vinden hem heerlijk! Je kon ook nog nestkastjes bouwen en pindas rijgen. Ook kon je een eekhoornkastje bouwen.

Het was super leuk! in de Boerhoorn.

groetjes,

Sven Sportel

 

 

 

Vetbollen maken ging geweldig onder leiding van Wilma Huiskes

 

 

Mark Sportel gaf instructie bij het maken van de eekhoornkastjes

 

 

Gelukkig waren veel ouders en opa’s meegekomen om te helpen met timmeren….

 

…. Maar 2 broertjes konden het ook samen redden!

 

 

 

Janine gaf aanwijzingen bij het pluizen van uilenballen

 

 

Ook hier hielpen de opa’s met veel plezier

 

 

Leuk dat kinderen daarna ook elkaar hun vondsten lieten zien

 

 

Germa regelde de hele morgen het rijgen van pindasnoeren. Er werd weer meer dan 100 meter pindasnoer geproduceerd

 

 

Leuk om nestkasten te maken en zo ook te leren hoe je timmeren en zagen moet