NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Landelijke Natuurwerkdag, zaterdag 3 november 2018

Het landschap was nog bedekt met een dun laagje rijp en ijs. Gelukkig weerhield dit een aantal enthousiastelingen er niet van om op de Natuurwerkdag op zaterdag 3 november aan de slag te gaan. Na een verwelkoming en een motiverend voorwoord van voorzitter Joop van Natuurvereniging Zuidwolde pakte men rond de klok van 9 uur de handschoenen, snoeischaren en zagen gewillig op om de ongewenste wildgroei ter plekke te lijf te gaan.

Daar, op de rotonde bij de Ommerweg / Slagendijk, werd goed huisgehouden op deze frisse wolkenloze zaterdagochtend. De goed oplettende snoeier kwam zelfs nog een aantal bij elkaar klittende overwinterende luizen tegen. En ook werd een prachtexemplaar van het Eekhoorntjesbrood bewonderd. Deze bevindingen werden nog afgetopt met een verhaal van Joop over katten die toch vaak mannelijke muizen blijken te vangen.

Al snoeiend trokken we de conclusie dat de plaatselijke fysiotherapeuten de komende weken werk genoeg hebben. Een groot aantal van de talrijk voorbij komende automobilisten deed namelijk aan 'rubbernecking' op het moment van passeren van de rotonde. We trokken bekijks! Helaas resulteerde dat niet in extra hulp, maar ons werk is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Wat later op de ochtend kwam een grote groep knippers van de Zuideres onze troepen nog versterken. Zij hielpen goed mee met de snoeiwerkzaamheden. Ze hebben hun beste beentje voor gezet en flink hun best gedaan. Iedereen genoot van het zonnetje dat zich goed liet zien op deze actieve en nuttige ochtend. Fijn om te zien.

De ochtend werd afgesloten met heerlijke erwtensoep voor iedereen.

Alle helpers bedankt! Tot de volgende Natuurwerkdag.

Hartelijke Hoogeveense groet,

Jip Venema

Merijn Venema

Mirjam de Lange


 

Kees, Meta en Els

Foto: Joop Verburg

 

 

Gerrie de Lange, Mirjan, Merijn en Jip

Foto: Joop Verburg

 

 

Luizen op een eikentak
Foto: Joop Verburg

 

 

Gijs Bouwmeester hard aan het werk
Foto: Joop Verburg

 

 

Jip vond een prachtig exemplaar van Eekhorentjesbrood
Foto: Joop Verburg

 

 

8 bewoners van de Zuideres kwamen ook helpen
Foto: Wolter Moorman