NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Niet veel opgehaald met zwerfvuilactie 2014

 

Jammer genoeg is er niet al teveel afval opgehaald met de zwerfvuilactie op 14 en 15 maart. Je zou na onze oproepen een grote deelname wensen of misschien wel verwachten.


Bijna iedereen schijnt zich te ergeren aan de rommel die overal langs de weg ligt, maar op het moment dat gevraagd wordt om er iets aan te doen, heeft kennelijk bijna iedereen het te druk. In totaal 30 personen, volwassenen en kinderen, hebben zich gemeld om rommel op te halen. Imke Berghuis liep langs het Sportlaantje: wat een onvoorstelbare hoeveelheid troep lag daar. Ook achter de Boslaan en in het Schoolbos werden zakken vol rommel opgehaald. “Hoe kan dat? Worden kinderen dan helemaal niet meer opgevoed met het idee dat je je eigen rommel zelf mee moet nemen?”, vroeg zij zich af. Gelukkig is er ook wel een mooi verhaal bij. De twee kleinkinderen van Jan en Wilma Huiskes gingen in Middelveen rommel opruimen en kwamen naderhand terug met een heel stel kinderen die in de speeltuin aan het spelen waren. Allemaal hadden ze meegeholpen om de hele omgeving op te ruimen. Zo kunnen ze elkaar kennelijk toch aansteken.

 

Een oproep aan alle inwoners, jong en oud:  LAAT GEEN ROMMEL ACHTER, dan hoeven we ook geen opruimactie te organiseren. En als dat dan toch nodig blijkt, help dan de volgende keer een poosje mee. Zo kunnen met elkaar toch veel doen.

 

Joop Verburg