NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Nationale Nachtvlindernacht vrijdagavond 27 juni

Wie er denkt dat nachtvlinders saai zijn, heeft het helemaal mis! Nachtvlinders hebben vaak prachtige kleuren en vormen. Er zijn wel ruim 2000 soorten in Drenthe te vinden.

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht op 27 juni hopen we er veel te zien.

In de Vlindertuin
We zetten bij de Vlindertuin een lamp en laken op en mogelijk nog op een tweede plek in de buurt. Nachtvlinders komen op het licht af en gaan vaak op het laken zitten, waar ze prachtig te bekijken zijn. Ook gebruiken we zoet smeersel op een aantal bomen in de buurt om zoveel mogelijk nachtvlindersoorten te kunnen zien.
Om mee te kunnen genieten moet je wel lang opblijven. We verwachten de eerste nachtvlinders niet voor een uur of half elf en het wordt pas echt druk rond middernacht. We gaan door tot een uur of twee. Iedereen is hartelijk uitgenodigd om korter of langer te komen kijken. Om de feestvreugde te verhogen kan ieder zelf een drankje en iets lekkers meenemen. Dan maken we het gezellig met elkaar.

Er is één MAAR: het gaat alleen door bij gunstig weer. Bij regen of stormwind stellen we de nachtvlindernacht uit. We zullen dit via Facebook laten weten. En anders kun je die vrijdagavond ook bellen met Joop Verburg via 06-83327869.

Sterren kijken
En omdat 2014 het jaar van de Sterrenkunde is, kijken we 27 juni ook naar de sterren. Rob van Leeuwen laat ons meekijken door de telescoop op zoek naar Saturnus, Jupiter en andere manen.

 

 

Braamvlinder

 

 

Bruine eenstaart

 

 

Draak

 

 

Hagedoornvlinder