NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Op zoek naar uilen in de Nacht van de nacht

De Nacht van de nacht op zaterdag 29 oktober: het was een geslaagde activiteit. Om half 8 stonden ruim honderd mensen, jong en oud, op het parkeerterrein van het Tonckenshuis. Wolter sprak de aanwezigen toegesproken, waaronder 46 kinderen. Hij vertelde in het bijzonder over de uilen. Uilen zijn echt nachtdieren en dat hebben de deelnemers ervaren.

Om kwart voor 8 vertrok de hele groep richting het donkere Faliebergbos. En het was echt donker, bijzonder om dat te ervaren. Onderweg werden de geluiden van verschillende uilen hoorbaar gemaakt. Deelnemers lieten weten dat nadat het geluid van de Ransuil werd afgespeeld, er van twee kanten uit het bos echte Ransuilen op reageerden.


Om 9 uur werd het druk in de kantine van camping de Entekoele. Daar genoot iedereen van hun zelf gekozen consumptie. Er lagen ook handgemaakte kleine uiltjes, die via een kleine verloting hun weg vonden. En op een grote tafel stonden 4 opgezette uilen, prachtig om die te bewonderen.

Kinderen konden zich ook vermaken met uilen kleurplaten. Er werden kunstwerkjes in mooie kleuren van gemaakt.

Voor velen was er een heerlijk rozijnenbroodje, keurig in plastic verpakt met daaraan vastgeniet een kleurige afbeelding van – natuurlijk - een uiltje.

Evelien stuurde ons dit bericht na afloop:

‘’Heel leuk idee. Uilen zoeken in het donker. Alleen jammer dat er wat ouders waren, die niet snapte wat de bedoeling was. Volgens mij was het de bedoeling om stil te zijn met zo min mogelijk licht. Gelukkig hebben wij toch nog uilen kunnen horen. Gr. Evelien van Duren’’

Alle deelnemers en organisatoren, bedankt voor jullie aanwezigheid! Zo werd een zaterdagavond een bijzondere Nacht van de nacht.

bestuur Natuurvereniging Zuidwolde

 

Germa Kitslaar en Wolter Moorman samen bij de tafel met de uilen: v.l.n.r. Velduil, Bosuil, Steenuil en Ransuil (foto Leon van Montfort).